Det tas til orde for en grønnere diett i Norge
Heldigvis går noen foran. De har vel egentlig gjort det en stund. Stått der og tygget gress. Og selv om vi mennesker ikke syns det smaker noe særlig, byr gresset allerede på en bærekraftig matproduksjon i Norge. 2/3 av landbruksarealet egner seg nemlig bare til gress. Kombinerer man det med spredte gårder, lav medisinering og rekordlav bruk av antibiotika, får man friske dyr med sunt kjøtt og lavere klimautslipp. 63% mindre enn i resten av verden, for å være presis.
Så neste gang du velger norsk kjøtt – send en tanke til gress-eterne og menneskene rundt dem, som med sin innsats gjør det mulig å tenke både klima og kvalitetsmat i landet med det vakre, men litt ugreie terrenget.
Les mer om hva Gilde jobber med i forbindelse med bærekraft
Visste du at drøvtyggere kan lage gull av gråstein?
Du vet kanskje at drøvtyggere spiser gress, eng, korn av lav kvalitet og andre planter som vi mennesker ikke kan eller vil spise?
Hva er vitamin B12, Kobalamin?
Hørt om kobalamin? Det er også kjent som vitamin B12. Vitamin B12 finnes kun i animalske matvarer, og rødt kjøtt og egg er gode kilder. Kroppen klarer ikke å lage vitamin B12 selv, og trenger derfor…
Landbrukets klimakalkulator
Målinger på gårdsnivå og hos den enkelte bonde skal vise vei til en mer klimavennlig norsk matproduksjon. Gilde med Nortura er helt sentral i landbrukets klimakalkulator, som er spesielt utviklet for…
Sirkulærøkonomi
Å utnytte hele dyret er viktig i hele vår forretningsvirksomhet, og en vesentlig del av vårt tankesett. Bedre ressursutnyttelse gir produkter flere kan ha nytte og glede av.