Go to main content
Gilde Hemsedal no017077 Foto Øivind Haug

Bærekraft

Vi vet at både dyra, fabrikkene våre og maten vi spiser har betydning for miljøet og fremtiden.

Våre fokusområder

Å jobbe med bærekraft for Gilde handler om å produsere sunn og trygg mat for den norske befolkningen, maten må være produsert på naturens premisser, den skal bidra til et livskraftig landbruk og levende bygder over hele landet – og matproduksjonen må være ansvarlig og gjøres med omsorg for mennesker og dyr. Vi sier gjerne at vi produserer mat på naturens premisser, og med utgangspunkt i det norske ressursgrunnlaget.

Gildes fokusområder

Vi er G Ilde Grisebonde Kari i Spydeberg no024752

Mattrygghet og kvalitet

Gilde skal sikre sunn og trygg mat til den norske befolkning.

Gilde ny gris Gran i Andebu i Tonsberg no017204 Foto Rune Bendiksen

Dyrevelferd i Gilde

Som en av Norges største kjøttprodusenter jobber vi med dyrevelferd langs hele verdikjeden.

Gilde Kokt skinke med cottagecheese og avocado no022243 1

Helse

Gilde skal bidra til et balansert, sunt og næringsrikt kosthold for den norske befolkning.

Mjoskjott no025437 Foto Siw Sandberg Holter

Miljø - klima og natur

Produksjon av mat står for en betydelig del av verdens klimautslipp.

Les mer om vårt og Norturas bærekraftsarbeid