Pinnekjøtt per person
For voksne mennesker bør man beregne 500 gram pinnekjøtt per person. For barn holdet det med 250 gram. Skal du ha vossakorv eller julepølse som tilbehør bør du beregne 100-120 gram pølse per person til voksne.
Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter
Pinnekjøtt med godt tilbehør er den vanligste julematen på Vestlandet, og har lange tradisjoner i julen. Dette er en oppskrift på klassisk pinnekjøtt med vossakorv og kålrabistappe. Beregn ca. 400-500…
Ribbe
Ribba er for mange stjerna i julen. Hvis du ønsker rikelig med mat bør du beregne 400-500 gram ribbe per person. Beregn 200 gram til barn. Med medistertilbehør kan du beregne 50 gram mindre ribbe per person.
Se våre ribbeoppskrifter her:
Skinkestek
Hvis du spiser benfri juleskinke bør du beregne 250-300 gram til voksne. Til barn bør du beregne 150 gram.
Glassert juleskinke
Med enkle grep kan du forandre den tradisjonelle juleskinken til et festklart og lekkert måltid.
Tilbehør per person
Det finnes masse godt tilbehør til julematen, men også dette kan være litt vanskelig å beregne. Her er porsjonsberegning på julemiddagens mest populære tilbehør:
Voksne | Barn | |||
Julepølse | 100-120 g | 80 g | ||
Vossakorv | 100 g | 80 g | ||
Medisterkaker | 100-120 g | 80 g | ||
Poteter | 200 g | 80 g | ||
Kålrabistappe | 100-150 g | 70-80 g | ||
Surkål/Rødkål | 80-100 g | 50-60 g | ||
Rosenkål | 80-100 g | 50-60 g | ||
Beregn totalt 150-200 gram grønnsaker til voksne, og 100 gram til barn. |
Trenger du oppskrifter til tilbehøret bør du prøve noen av disse:
Se mer juleinnhold på Gilde.no
Juletapas
Å invitere til juletapas er perfekt for å samle venner og familie. Her gir vi deg våre beste oppskrifter på tapasretter, alt fra veldig enkle retter til skikkelig kreativ juletapas.