17. mai frokost - inspirasjon og oppskrifter
Inspirasjon
Tapas - en klassiker
Tapas er en klassiker på frokostbordet på 17. mai. Lag en stor tapasplanke for å imponere gjestene, eller velg en enklere rett du kan ta med deg til selskapet du skal i.
Spansk 17. mai tapas
Tapasplanke er alltid en hit! Spekemat fra Gilde paret med smaker fra Spania tar oss på en reise til solfylte steder – akkurat det vi trenger i disse dager! Perfekt til sommerfesten eller 17. mai og…
Bacondadler
Dadler med bacon er en perfekt kombinasjon, ettersom de søte dadlene med det salte baconet smaker helt fantastisk sammen. Baconsurrede dadler passer perfekt som forrett, fingermat, snacks, til tapas…
Søtpotet med avokadokrem og bacon
Bakt søtpotet med avokadokrem og bacon er en perfekt blanding av søtt og salt! Her har vi bakt søtpoteten i ovnen til den er myk og gylden. Denne retten er perfekt fingermat, og passer fint til tapas…
Pintxos med salami
Pintxos, også kalt pinchos, betyr "små munnfuller" og er fingermat på sitt beste! Dette er tradisjonell barmat i Spania, og er den baskiske versjonen av tapas. Pintxos serveres på brød, og toppingen…
Spekeskinketoast med rogn
Det kan høres rart ut, men kombinasjonen av spekeskinke og rogn er nydelig! Ved å tørke skinken i ovnen, blir den som en hard kjeks, så det gir retten en spennende, sprø konsistens. (Husk at retten…
Retter med spekemat
Spekemat er selve smaken av 17. mai! Spekemat passer også helt perfekt til champagnefrokost. Hva med å lage en planke fylt med spekeskinke og snackpølser?
17. mai-planke med norsk spekemat
En 17. mai fjøl med deilig spekemat er enkel, rask og smakfull festmat å servere på nasjonaldagen. Et nydelig spekefat er det perfekte midtpunktet på frokostbordet på 17. mai og er en fin rett til…
Spekeskinke og melon
Spekeskinke og melon er en frisk og smakfull tapasrett som passer godt til 17. mai lunsj og frokost, som på koldtborder. Dette er en super kombinasjon ettersom saltsmaken i norsk spekeskinke passer…
Butterdeig med ost og skinke
Butterdeig med spekeskinke, gorgonzola og honning er en litt eksklusiv frokost, og passer perfekt til koldtbord! I denne oppskriften serverer butterdeig som en pai med frisk og smakfull topping. Denne…
Potetsalat med spekeskinke, eple og ramsløk
Potetsalat blir alltid best når man blander poteter og dressing, i dette tilfellet norsk ramsløk, mens potetene er varme. Men du kan også bruke restepoteter.
Bruschetta med spekeskinke, hvitost og bær
Oppskrift på bruschetta med norsk spekemat, hvitost, litt grønt og friske bær. Altså en norsk vri på den italienske klassikeren. Dette er en enkel, rask og god rett som passer perfekt til forrett,…
TIPS! Beregn ca. 70 gram spekemat per person. Totalt regner vi 500 gram mat per person til frokost, litt avhengig av hvem som kommer.
Enkle og gode frokostretter
Ønsker du å lage enkle, men knallgode retter til frokosten kan du prøve noen av disse oppskriftene.
Egg og bacon muffins
Super gode frokostmuffins med egg og bacon! Disse muffinsene passer like godt til frokost og matpakken, som på koldtbordet. Om du vil ha en litt mer leken variant, kan du tilberede de i muffinsformer.…
Lun leverpostei med bacon
Gildes grove Postei er laget av de aller beste norske råvarer - varm den lett i ovnen før du serverer med et godt utvalg av tilbehør. I Danmark er man vant med å varme posteien lett opp for å få alle…
Melonspyd med spekeskinke og mozzarella
Melon og spekeskinke er en enkel og god forrett, eller som en tapasrett til koldtbordet. Saltsmaken i norsk spekeskinke passer perfekt med sødmen fra melonen. Dette er en delikat og frisk rett, men…
Se etter disse i butikken når du handler
Tilbehør til frokosten
Ethvert frokostbord trenger noe skikkelig godt tilbehør. Dette tilbehøret passer til det meste av kjøttpålegg.
Tzatziki
Hjemmelaget tzatziki er en enkel oppskrift og et nydelig tilbehør. Perfekt til grillsesongen, koldtbordet eller salater. Tzatziki passer til det meste!
Rødbetsalat
Sprit opp koldtbordet med denne fargerike salaten! Røbetsalat er et tilbehør som passer perfekt til pålegg som skinke, sylte eller leverpostei.
Syltet rødløk
Å lage syltet rødløk går raskt og er veldig enkelt. Denne oppskriften er ferdig på tre enkle steg og passer til nesten all slags mat.
Salater
Kremet brokkolisalat med bacon og byggryn
Brokkolisalat med bacon er kjempegodt tilbehør som passer til mye forskjellig. Oppskriften er laget av Desiree Andersen.
Pastasalat med skinke, bacon, bjørnebær og blåmuggost
Denne salaten kan du lage hjemme før du legger ut på tur. Ha den i en plastbolle eller glass med lokk og ta med dressingen ved siden av i et tett syltetøyglass eller på en flaske. Hell over ved…
Grønnkålsalat med bacon og bakt søtpotet
Grønnkålsalat er en supergod salatvariant som kan lages både som hovedrett eller som tilbehør til middagen. Bacon setter ekstra god smak i salaten.
Salat med ekte kokt skinke, asparges og sitrondressing
Denne retten er perfekt til frokost og lunsj!
Det lille ekstra til frokosten
Kjøp 100% norsk kjøtt fra Gilde på nett
Kjøp produkter fra Gilde på nett
For baconentusiastene
Bakt brie med bacon, honning og nøtter
Vi introduserer verdens enkleste feststarter - Bakt brie! Dette er en rask og enkel oppskrift på ovnsbakt brie pakket i bacon. Enkel og rask festmat som passer perfekt til koldtbordet, samt som…
Müslipannekaker med bacon
Pannekaker med bacon er en sann frokost klassiker. Kombinasjonen av de søte pannekakene og det salte baconet er helt uslåelig, og smaker nydelig. Server pannekakene toppet med sirup og friske bær!
Slik steker du bacon i ovn
Å steke bacon i ovn er perfekt når du skal lage mye på en gang og vil unngå masse stekesprut. Flere brett kan stekes samtidig!
Pai med bacon og brokkoli
Oppskrift på en smakfull pai med bacon, brokkoli, cherrytomater og ost. Vi har laget en vri på den klassiske paien ved å servere den som muffins. Perfekt til frokost eller som tapas til koldtbordet.…
Blåmuggost med og stjernebacon, valnøtter og bringebær
Enklere og bedre enn dette blir det ikke! Blåmuggost og bacon er bestevenner!
Retter med egg
Shakshuka med pølsebiter og egg
Shakshuka er en spennende jødisk rett som egner seg både til frokost, lunsj og middag!
karbonader med egg på pannestekt landbrød
Karbonader og speilegg er enkelt, rakt og supergodt. kos deg med et skikkelig karbonadesmørbrød fra den norske bonden!
Matpakkemuffins med hamburgerrygg
Eggemuffins er gøy og kjempegodt! En sunn, enkel og spennende matpakke de færreste hopper over.
Omelett med Gilde Bog
En deilig omelett som går raskt å lage. Omeletten passer like godt til helgefrokost som til lunsj!
Gratulerer med dagen! Fra den norske bonden.