Biffguiden
Inspirasjon
Kjøp alltid norsk kjøtt fra Gilde på nett
Kjøp produkter fra Gilde på nett
Nordmenn elsker kjøtt
Hvis du er som er nordmenn flest og elsker kjøtt hele året, er du kommet på riktig sted. Her deler Gilde-kokkene våre gledelig sine beste tips og triks, kun for at du skal få den beste smaksopplevelsen av norsk kjøtt. Ikke bare vil du få en god smaksopplevelse, men også mestringsfølelse på kjøkkenet. Det er fordi det ikke er så vanskelig å steke eller grille kjøtt til perfeksjon. Det handler om øve litt, men aller mest, å velge de rette kjøttstykkene med rett kvalitet.
Tre tips til deg som skal lage et skikkelig kjøttstykke.
Det finnes mange tips der ute, men dersom vi skulle gitt deg tre tips som hever biffmiddagen din, så ville det vært:
1. Bruk et digitalt steke termometer.
Da eliminerer du "guess work" og har hele tiden kontroll på kjernetemperaturen i kjøttet, enten du vil ha den rå eller medium.
2. Olje biffen før du steker / griller.
Olje biffen din før du krydrer. På den måten vil ikke biffen feste seg i stekepannen eller grillristen. Hvis du vil ha skikkelig grillstreker i biffen, er dette måten å gjøre det på.
3. La biffen hvile
Biffen trenger å hvile før man setter kniven i kjøttet. La den hvile i 10-15 minutter så kjøttsaften setter seg.
Entrecôte med asparges, honningrillet løk og salat
Entrecôte er kokkenes favorittbiff! Mør og saftig med god marmorering. Her får du tips om hvordan entrecôte grilles, og hvilket tilbehør du bør velge. Husk å la entrecôten hvile i ca. 10 minutter, så…
Entrecôte med reddiktartar
Entrecôte med reddiktartar i radicchioskål med reddiker og skjørost.
Pepperbiff med grillet nykål og ramsløksmør
Pepperbiff er en deilig klassiker på grillen. Løft biffen til nye høyder med nykål og ramsløksmør!
Storfé indrefilet med røbbetsalat og pepperrotkrem
Indrefilet på grillen er en sikker vinner for de aller fleste! 100% norske kjøtt fra den norske bonden.
Grillet lammebog med tabbouleh og appelsin yoghurt
Lam er ordentlig påskemat, og lam på grillen smaker fantastisk godt! Bogen er en av de mest smaksrike delene av lammet, og her serveres den med spennende og delikat tilbehør. Tabbouleh er en frisk og…