Julefrokost - tips og oppskrifter
Julen er en tid for skikkelig god frokost med nære og kjære! Her gir vi deg våre beste oppskrifter og tips til julen.
Vårt første, og kanskje beste, tips er selvfølgelig et godt utvalg kjøttpålegg. Sylte, lammerull, ribberull og roastbiff er klassikere på frokostbordet i julen!
TIPS: Beregn ca. 70 gram pålegg per person. Totalt regner vi 500 gram mat per person til frokost, litt avhengig av hvem som kommer.
Pålegg med en vri til julefrokosten
Vil du servere pålegg på en litt mer kreativ måte enn før? Da bør du prøve en av disse oppskriftene.
Sylte på vaffel med rødbetsalat
Denne oppskriften er laget av "sultne gutter" i samarbeid med Gilde.
Ribberull på landbrød med fikenmarmelade
Landbrød med norsk ribberull, fikenmarmelade, blå druer og fiken. Supergodt i jula!
Spyd med julesylte
Små spyd med edamer og skivet sylte. Tranbærsyltetøy, sennep- og philadelphiakrem. Pære, fiken, pepperkaker og julekake. En skikkelig fjøl med juletapas.
Julecarpaccio med roastbiff
Carpaccio med roastbiff høres vanskelig ut, men er veldig lett å lage.
Spekeskinketoast med rogn
Det kan høres rart ut, men kombinasjonen av spekeskinke og rogn er nydelig! Ved å tørke skinken i ovnen, blir den som en hard kjeks, så det gir retten en spennende, sprø konsistens. (Husk at retten…
Klassiske retter
Julepostei med deilig tilbehør
Et skikkelig julesmørbrød med norsk julepostei. Lett å lage og veldig godt!
Lammerull anrettet på toast
Dette er forretten sauebonden Jan Erik fra Sørreisa lager i serien "Julegilde" som du kan se på Gildes Youtube-kanal i desember.
Julefjøl med roastbiff
Enkelt og godt i den travle førjulstid – men også lukseriøst på et julebord. Rødbeter i grove biter, kapers, rømme, gressløk, pepper, ristet rugbrød, salattopper, grove skiver smør, remulade.
Julesmørbrød med sylte, skinkestek og roastbiff
Denne oppskriften er laget av i samarbeid med Trines matblogg. Hver av smørbrødene er beregnet for 1 person.
Halv julesylte
Norsk julesylte er supergodt og ganske enkelt å servere! Prøv 1/2 sylte på fjøl med syret rødløk, pannestekte epler, knekkebrød og rødbetssalat.
Rester igjen fra julemiddagen?
Har du litt julepølse igjen fra middagen er den knallgod å bruke i en omelett! Prøv denne oppskriften med masse godt i.
Julepølse-omelett
Julepølse-omelett med cherrytomater, spinat, purre og salvie. Perfekt hvis du har rester igjen av julepølsa!
Rester igjen fra lusekattbakingen?
Kanskje har du noen lusekatter igjen også? Kombinasjonen av søtt bakeverk og krydret ribberull er nydelig!
Ribberull på lussekatter
Delte lussekatter smurt med ribberull, philidelphiapost og appelsinmarmelade.
Salater til frokosten
Skal du ha gjester til frokost kan det være lurt å ha en salat på bordet! På oppskriftene under kan kjøttet sløyfes hvis du ønsker en "ren" salat. TIPS! Sitrusfrukter som mandarin eller appelsin i salaten gjør den både friskere og gir en smak av jul.
Vossakorv på lun julesalat
Vossakorv på lun julesalat, med grønnkål, appelsin, eple, granateple, rugbrødkrutonger, honningristet gresskarfrø og hasselnøtter, cheddar og yogurtdressing.
Kremet brokkolisalat med bacon og byggryn
Brokkolisalat med bacon er kjempegodt tilbehør som passer til mye forskjellig. Oppskriften er laget av Desiree Andersen.
Lun julesalat med medisterkaker
Det er alltid masse grønnsaker, ost, frukt og restemat igjen etter julemiddagene i romjulen. Og hva er vel bedre enn å få brukt opp det meste i en fyldig salat som metter?
Pastasalat med skinke, bacon, bjørnebær og blåmuggost
Denne salaten kan du lage hjemme før du legger ut på tur. Ha den i en plastbolle eller glass med lokk og ta med dressingen ved siden av i et tett syltetøyglass eller på en flaske. Hell over ved…
Grønnkålsalat med bacon og bakt søtpotet
Grønnkålsalat er en supergod salatvariant som kan lages både som hovedrett eller som tilbehør til middagen. Bacon setter ekstra god smak i salaten.
Bacon på frokostbordet
Selv om julepålegget kanskje er stjerna på frokostbordet i julen, er bacon også alltid en slager. Å steke bacon i ovn er perfekt når man skal lage til mange, samtidig som det er enklere å unngå å brenne det. Se hvordan du får et perfekt resultat her.
Slik steker du bacon i ovn
Å steke bacon i ovn er perfekt når du skal lage mye på en gang og vil unngå masse stekesprut. Flere brett kan stekes samtidig!
Flere gode frokostretter
Julepølsebruschetta med blåmuggost
Bruschetta med julepølse, pære, blåmuggost, fikenmarmelade og rosmarin
Ribberull på landbrød med fikenmarmelade
Landbrød med norsk ribberull, fikenmarmelade, blå druer og fiken. Supergodt i jula!
Julesylte med eple, kapers og bacon
En litt annerledes måte å spise julesylte på. Salat, eple, bacon og kapers, serveres på ristet landbrød.
Bøkerøkt skinke med fennikelsalat
Bøkerøkt norsk skinke med fennikelsalat med dill og klementin, godt brød og safranaioli.
Egg og bacon muffins
Super gode frokostmuffins med egg og bacon! Disse muffinsene passer like godt til frokost og matpakken, som på koldtbordet. Om du vil ha en litt mer leken variant, kan du tilberede de i muffinsformer.…
God jul! Fra den norske bonden.
Se flere inspirasjonssider på Gilde.no
Kaaynes juleoppskrifter
Julemat kan lages på mange forskjellige måter. Her får de Kaaynes originale juleoppskrifter, som er litt uten om det vanlige. Bon apetitt!