Slik tiner du ribba
Enten du har god eller dårlig tid.
Når kalenderen viser 20. desember
er det på tide å ta ut ribba fra fryseren. For å få en ideel opptiningsprosess og krydring av ribben, bør du starte 4 dager i forveien.
Begynn med å legge ribba i kjøleskapet
Ta ribba ut av fryseren og legg den nederst i kjøleskapet. La den ligge der i to dager. Behold emballasjen på. Husk å tørke av eventuell frost og rim på pakken slik at det ikke renner av i kjøleskapet. Ribbepakken kan også legges på et fat.
Fjern emballasjen etter 2 dager
Ta ribba ut av kjøleskapet etter to dager, og tørk lett av hele ribba med litt kjøkkenpapir. Gni deretter ribba godt med salt og pepper på alle sider. Dekk den til, og sett den inn i kjøleskapet igjen. La den stå i 1-2 dager. Da er den klar til steking.
Hva gjør du hvis du våkner på selveste juleaften, og har glemt å ta ut ribba?
Det er ingen grunn til panikk. Årets julemiddag kan reddes. Her får du tipsene som gjør at du får tint opp ribben i tide.
Ta ribba ut av fryseren og fyll kummen på kjøkkenet med kaldt vann. Legg ribba i vannet (behold emballasjen på), og la kranen renne forsiktig med en tynn stråle for å skape litt bevegelse i vannet. Tineprosessen i vannet vil ta ca. ½ - 1 time, avhengig av tykkelsen på ribba. Du kan sjekke om den er ferdig tint ved å løfte den opp i den ene enden. Dersom den gir etter og bøyer seg, er den ferdig.
Ta Ribba ut av emballasjen og tørk lett av den med kjøkkenpapir. Gni den godt inn med salt og pepper på alle sider, og la krydderet trekke inn i 5-10 minutter.