Go to main content
17. mai-planke med norsk spekemat

En 17. mai fjøl med deilig spekemat er enkel, rask og smakfull festmat å servere på nasjonaldagen. Et nydelig spekefat er det perfekte midtpunktet på frokostbordet på 17. mai og er en fin rett til koldtbord! Dette er et tradisjonelt spekefat med ost, salat, asparges, flatbrød, frukt og eggerøre som tilbehør. Deilig 17. mai mat det bare er å plukke godsaker fra! Beregn ca. 70 gram spekemat per person.

The current vote is 5 stars out of 5.
(3)
17. mai planke med spekemat
30 minutter
Lett
4 personer

Fremgangsmåte

1 Tilbered salat og asparges

Del eplene i båter og bland de sammen med salat miks, olivenolje, litt salt og pepper. Topp med grove biter ost og ristede hasselnøtter.

Stek asparges med spør i en panne og smak til med litt salt.

2 Lag saftig eggerøre

Pisk sammen egg i en bolle med ½ dl fløte. Smelt smør i en stekepanne på middels varme, og hell i eggeblandingen når smøret slutter å bruse. Smak til med salt og pepper. Skyv eggerøren inn mot midten av pannen med en slikkepott etter hvert som den stivner. Skru av varmen og la eggerøren steke ferdig på ettervarmen fra pannen.

Finhakk gressløk og dryss over eggerøren.

3 Dander og server

Pynt fjølen med spekemat, ost og asparges, og topp med urter og bær. Server fjølen på bordet med dill, eggerøre, rømme og flatbrød som tilbehør.

Gratulerer med dagen, fra den norske bonde!

K48p4jl33l

Familiens Spekeskinke 150g

NYT
Qpvqjtane2

Birkebeiner Spekeskinke 100g

NYT
J7r72lspmx

Birkebeiner Fenalår 100g

NYT
Vl8nrv52h3

Sognemorr 130g

NYT

Du trenger denne spekematen
Gilde familiens salami minis 100 g (1 pk)
Gilde familiens spekeskinke 80 g (1 pk)
Gilde fenalår 100 g (1 pk)
Gilde Sognemorr 300 g (1 pk)
Gilde Haugpølse 150 g (1 pk)
Gilde snackpølse med rødvin 120 g (1pk
Eggerøre
PRIOR egg 8 stk
Matfløte 0,5 dl
Smør 50 g
Forslag til tilbehør på spekefjøla
Asparges 1 bunt
Friske Bær etter egen smak
Epler 2 stk
Flatbrød mengde etter ønske
Hasselnøtter 1 dl (ristede)
Mikset salat 75 g
Ost eks. blåmugg, cheddar eller annen hard ost.
Brie 1 stk (hel)
Finhakket gressløk 1 neve
Aioli 1 dl
dill 1 neve
Seterrømme 1 - 2 dl
Hakkede urter (f.eks. timian, persille og oregano) mengde etter smak

Sennep
Egg
Melkeprotein inkl laktose
Nøtter

Se flere oppskrifter

Tapas-til-17.-mai
Rating of this product is 5 out of 5.

Spansk 17. mai tapas

Tapasplanke er alltid en hit! Spekemat fra Gilde paret med smaker fra Spania tar oss på en reise til solfylte steder – akkurat det vi trenger i disse dager! Perfekt til sommerfesten eller 17. mai og…