Fremgangsmåte
1 Tilbered salat og asparges
Del eplene i båter og bland de sammen med salat miks, olivenolje, litt salt og pepper. Topp med grove biter ost og ristede hasselnøtter.
Stek asparges med spør i en panne og smak til med litt salt.
2 Lag saftig eggerøre
Pisk sammen egg i en bolle med ½ dl fløte. Smelt smør i en stekepanne på middels varme, og hell i eggeblandingen når smøret slutter å bruse. Smak til med salt og pepper. Skyv eggerøren inn mot midten av pannen med en slikkepott etter hvert som den stivner. Skru av varmen og la eggerøren steke ferdig på ettervarmen fra pannen.
Finhakk gressløk og dryss over eggerøren.
3 Dander og server
Pynt fjølen med spekemat, ost og asparges, og topp med urter og bær. Server fjølen på bordet med dill, eggerøre, rømme og flatbrød som tilbehør.
Gratulerer med dagen, fra den norske bonde!
Du trenger denne spekematen | ||
---|---|---|
Gilde familiens salami minis | 100 g (1 pk) | |
Gilde familiens spekeskinke | 80 g (1 pk) | |
Gilde fenalår | 100 g (1 pk) | |
Gilde Sognemorr | 300 g (1 pk) | |
Gilde Haugpølse | 150 g (1 pk) | |
Gilde snackpølse med rødvin | 120 g (1pk | |
Eggerøre | ||
PRIOR egg | 8 stk | |
Matfløte | 0,5 dl | |
Smør | 50 g | |
Forslag til tilbehør på spekefjøla | ||
Asparges | 1 bunt | |
Friske Bær | etter egen smak | |
Epler | 2 stk | |
Flatbrød | mengde etter ønske | |
Hasselnøtter | 1 dl (ristede) | |
Mikset salat | 75 g | |
Ost | eks. blåmugg, cheddar eller annen hard ost. | |
Brie | 1 stk (hel) | |
Finhakket gressløk | 1 neve | |
Aioli | 1 dl | |
dill | 1 neve | |
Seterrømme | 1 - 2 dl | |
Hakkede urter (f.eks. timian, persille og oregano) | mengde etter smak |
Sennep |
Egg |
Melkeprotein inkl laktose |
Nøtter |
Se flere oppskrifter
Spansk 17. mai tapas
Tapasplanke er alltid en hit! Spekemat fra Gilde paret med smaker fra Spania tar oss på en reise til solfylte steder – akkurat det vi trenger i disse dager! Perfekt til sommerfesten eller 17. mai og…