Unn deg litt ekstra i påsken og disk opp en lammecurry med mye smak og styrke. Dette er en enkel og rask lammegryte hvor vi har kombinert asiatiske smaker med godt norsk lam. Hvis ikke denne oppskriften gir deg vann i munnen, er det ingenting som gjør det. Saftig og smakfull!
Fremgangsmåte
1
Forbered grønnsakene
Bruk en ostehøvel eller mandolin og lag lange strimler av gulrøtter, stangselleri, vårløk og agurk. Legg strimlene i isvann til de blir crispy og krøllete.
2
Tilbered urter
Finhakk løk, chili og hvitløk, og surr det i en jerngryte med smør og olje. Ha i finrevet, ingefær, finhakket sitrongress og red curry paste.
Rør det godt sammen, og hell over fløte og kokosmelk. Kok opp og ha i limesaft, sukker og salt.
3
Kok opp lammeskav
La det småkoke og legg i lammeskavet. La det trekke noen minutter og server i dype boller med crispy grønnsaker. Topp med koriander.
Vel bekomme, fra den norske bonden!