Fremgangsmåte
1 Damp ribbe
Forvarm ovnen til 200 °C. Legg ribben med svoret opp i en langpanne. Hell på ca. 2 dl kokende vann, dekk med aluminiumsfolie, og sett ribben i varm stekeovn. La ribben stå å dampe i ca. 45 minutter.
2 Lag hoisin marinade
Mens ribben damper lager du asiatisk glaze til ribbe. Bland sammen ingrediensene til galzen i en bolle og rør godt rundt. Tilsett finhakket chili, hvitløk og ingefær. Bland det sammen og glazen er klar.
3 Glaze ribben
Etter at ribben har dampet i ca. 45 minutter tar den den ut av ovnen og fjerner folien. Smør så glaze på undersiden av ribben. Ta vare på noe av glazen til senere. Ribben kan nå legges på rist over langpannen. Legg en asjett eller sammenbrettet aluminiumsfolie under det laveste punktet på ribben, slik at svoroverflaten blir jevn.
4 Stek ribben i asiatisk glaze
Senk temperaturen til 200 °C og sett langpannen midt i ovnen. Stek videre i ca. 1,5 time for tynnribbe, 2,5–3 timer for midtribbe og ca. 2 timer
for familieribbe. Har du god tid så lar du den langtidsteke i 7 timer på 100
°C.
5 På tide å få sprø svor
Skru opp temperaturen eller bruk grill funksjonen på slutten for ekstra sprø svor. Følg med slik at ribben ikke svir seg. La ribben hvile i et par minutter før du skjærer den i biter. Pensle så over litt ekstra marinade på svoret og sidene av ribben for mer smak.
6 Lag salat og asiatisk soyasaus
Del agurk, vårløk og sukkererter i tynne strimler. Skjær kiwi og klementin i terninger. Finhakk chili. Riv hjertesalat og bland alt sammen. Ha så over saften fra en lime. Bland sammen alle ingrediensene til asiatisk soyasaus i en egen skål eller bolle.
7 Server asiatisk ribbe med glaze og bao buns
Tilbered bao buns som anvist på pakken.
Server så asiatisk ribbe med glaze og asiatisk soyasaus med bao buns og salat. Topp med koriander og sesamfrø om ønsket!
Vel bekomme og god jul, fra den norske bonde!
Ribbe og steambuns | ||
---|---|---|
Ribbe fra Gilde | 2,5 kg | |
steambuns | 10 stk | |
Hoisin marinade | ||
Hvitløksfedd | 2 stk | |
Rød chili (finhakket) | 1 stki | |
Frisk Ingefær, finhakket | 1 ss | |
Soyasaus | 2 ss | |
Tomatpurè | 2 ss | |
Vann | 2 dl | |
Hønsebuljong | 0,5 terning | |
Hvitt sukker | 0,5 dl | |
Olivenolje | 1 ts | |
Salat | ||
Agurk | 1 stk | |
Grønn chili | 1 stk | |
Sukkererter | 1 pose | |
Vårløk | 1 pk | |
Klementiner | 2 stk | |
Kiwi | 1 stk | |
Hjertesalat | 1 stk | |
Koriander | 1 stk | |
Lime | 1 stk | |
Asiatisk soyasaus | ||
Soyasaus | 1 dl | |
Sesamolje | 1 ts | |
Brunt sukker | 2 ts | |
Hvitløksfedd | 2 stk | |
Rød Chili | 1 stk | |
Sitrongress |
Gluten |
Melkeprotein inkl laktose |
Soya |
Se flere oppskrifter
Lammecurry med ris og nanbrød
Lammecurry er en slager som passer hele året! Det indiske kjøkkener er kjent for fantastiske gryter, og i denne oppskriften har vi kombinert smak og styrke med godt norsk lam. Hvis ikke denne…
karbonader med nudelsalat og peanøttsaus
En asiatisk vri med karbonader med norsk kjøtt fra den norske bonden!
Asiatisk lammecurry med urter og grønnsaker
Unn deg litt ekstra i påsken og disk opp en lammecurry med mye smak og styrke. Dette er en enkel og rask lammegryte hvor vi har kombinert asiatiske smaker med godt norsk lam. Hvis ikke denne…
Enchiladas med renskåret svinekjøtt
En klassisk meksikansk taco-rett: Enchiladas med renskåret svinekjøtt. Serveres med frisk koriander, rømme og salsa. Deilig helgemat fra den norske bonden.
Wok med strimlet svinekjøtt risnudler og sesamsaus
Hva med et asiatisk middagstips fra den norske bonden? Dette er en deilig wok med risnudler, rødkålssalat med peanøtter og koriander, vårløk, agurk og sesamsaus. Du kommer til å synes denne retten er…