Go to main content
Asiatisk ribbe med glaze og bao buns

En uforglemmelig julefeiring med asiatisk ribbe og luftige bao buns. La ribben marinere i en glaze med asiatiske smaker, som gir den en herlig og unik smak. Her får du det beste fra julens tradisjoner kombinert med eksotiske smaker. Skap magi på kjøkkenet og la denne asiatiske ribben bli et høydepunkt under årets feiring, full av juleglede og gastronomisk nytelse. God jul og vel bekomme!

The current vote is 5 stars out of 5.
(20)
Asiatisk ribbe med steamed buns
265 minutter
Middels
7 personer

Fremgangsmåte

1 Damp ribbe

Forvarm ovnen til 200 °C. Legg ribben med svoret opp i en langpanne. Hell på ca. 2 dl kokende vann, dekk med aluminiumsfolie, og sett ribben i varm stekeovn. La ribben stå å dampe i ca. 45 minutter.

2 Lag hoisin marinade

Mens ribben damper lager du asiatisk glaze til ribbe. Bland sammen ingrediensene til galzen i en bolle og rør godt rundt. Tilsett finhakket chili, hvitløk og ingefær. Bland det sammen og glazen er klar.

3 Glaze ribben

Etter at ribben har dampet i ca. 45 minutter tar den den ut av ovnen og fjerner folien. Smør så glaze på undersiden av ribben. Ta vare på noe av glazen til senere. Ribben kan nå legges på rist over langpannen. Legg en asjett eller sammenbrettet aluminiumsfolie under det laveste punktet på ribben, slik at svoroverflaten blir jevn.

4 Stek ribben i asiatisk glaze

Senk temperaturen til 200 °C og sett langpannen midt i ovnen. Stek videre i ca. 1,5 time for tynnribbe, 2,5–3 timer for midtribbe og ca. 2 timer for familieribbe. Har du god tid så lar du den langtidsteke i 7 timer på 100 °C.

5 På tide å få sprø svor

Skru opp temperaturen eller bruk grill funksjonen på slutten for ekstra sprø svor. Følg med slik at ribben ikke svir seg. La ribben hvile i et par minutter før du skjærer den i biter. Pensle så over litt ekstra marinade på svoret og sidene av ribben for mer smak.

6 Lag salat og asiatisk soyasaus

Del agurk, vårløk og sukkererter i tynne strimler. Skjær kiwi og klementin i terninger. Finhakk chili. Riv hjertesalat og bland alt sammen. Ha så over saften fra en lime. Bland sammen alle ingrediensene til asiatisk soyasaus i en egen skål eller bolle.

7 Server asiatisk ribbe med glaze og bao buns

Tilbered bao buns som anvist på pakken.

Server så asiatisk ribbe med glaze og asiatisk soyasaus med bao buns og salat. Topp med koriander og sesamfrø om ønsket!

Vel bekomme og god jul, fra den norske bonde!

Ribbe og steambuns
Ribbe fra Gilde 2,5 kg
steambuns 10 stk
Hoisin marinade
Hvitløksfedd 2 stk
Rød chili (finhakket) 1 stki
Frisk Ingefær, finhakket 1 ss
Soyasaus 2 ss
Tomatpurè 2 ss
Vann 2 dl
Hønsebuljong 0,5 terning
Hvitt sukker 0,5 dl
Olivenolje 1 ts
Salat
Agurk 1 stk
Grønn chili 1 stk
Sukkererter 1 pose
Vårløk 1 pk
Klementiner 2 stk
Kiwi 1 stk
Hjertesalat 1 stk
Koriander 1 stk
Lime 1 stk
Asiatisk soyasaus
Soyasaus 1 dl
Sesamolje 1 ts
Brunt sukker 2 ts
Hvitløksfedd 2 stk
Rød Chili 1 stk
Sitrongress

Gluten
Melkeprotein inkl laktose
Soya

Se flere oppskrifter

Hverdagslam strimler lammecurry no021614 jpg
Rating of this product is 5 out of 5.

Lammecurry med ris og nanbrød

Lammecurry er en slager som passer hele året! Det indiske kjøkkener er kjent for fantastiske gryter, og i denne oppskriften har vi kombinert smak og styrke med godt norsk lam. Hvis ikke denne…

Karbonader med nudelsalat og peanuttsaus
Rating of this product is 5 out of 5.

karbonader med nudelsalat og peanøttsaus

En asiatisk vri med karbonader med norsk kjøtt fra den norske bonden!

Lammecurry med crispy gront
Rating of this product is 5 out of 5.

Asiatisk lammecurry med urter og grønnsaker

Unn deg litt ekstra i påsken og disk opp en lammecurry med mye smak og styrke. Dette er en enkel og rask lammegryte hvor vi har kombinert asiatiske smaker med godt norsk lam. Hvis ikke denne…

Enchiladas med strimlet svinekjott
Rating of this product is 5 out of 5.

Enchiladas med renskåret svinekjøtt

En klassisk meksikansk taco-rett: Enchiladas med renskåret svinekjøtt. Serveres med frisk koriander, rømme og salsa. Deilig helgemat fra den norske bonden.

Wok med strimlet svinekjott og risnudler

Wok med strimlet svinekjøtt risnudler og sesamsaus

Hva med et asiatisk middagstips fra den norske bonden? Dette er en deilig wok med risnudler, rødkålssalat med peanøtter og koriander, vårløk, agurk og sesamsaus. Du kommer til å synes denne retten er…