Fremgangsmåte
1 Begynn med marinade til karbonadene
Bland sammen ingrediensene til chilisausen. Lag marinaden og legg i strimlede karbonader. La de ligge i 20 min .
2 Tilbered risen
Kok opp vann og salt. Skyll risen i kaldt vann og ha den i det kokende vannet. Skru ned varmen og la risen dampe til den ferdig. Ca 20 min. Rør risen godt med gaffel så den får luftet seg.
3 Lag garnityr
Skjær agurk og squash i tynne strimler og chili i ringer - og vend med riseddik, sesamolje, sukker og salt. La det trekke i 15 min.
Del opp sopp i skiver og stek de lett i smør i panne. Sett til side. Del rødkål i strimler og grovrasp gulrøtter.
4 Stek karbonader og egg
Stek karbonadestrimlene lett i olje til de er gjennomvarme og lag speilegg.
Legg ris i bunn av en bolle. Legg på strimlede karbonader, skivet og syltede grønnsaker og speilegg. Topp med hakket vårløk, koriander, chilisaus og sesamfrø.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Du trenger | ||
---|---|---|
Karbonader | 810 g (1 pk) | |
Ris | 3 dl | |
Til marinaden | ||
Soyasaus | 1 ss | |
Sesamolje | 1 ss | |
Brunt sukker | 1 ts | |
Hvitløksfedd | 1 fedd | |
Til chilisaus | ||
Sriracha-saus | 2 ss | |
Brunt sukker | 1 ts | |
Riseddik | 1 ss | |
Hvitløksfedd | 1 fedd | |
Sesamolje | 1 ts | |
Soyasaus | 1 ss | |
Syltede grønnsaker | ||
Squash | 0,25 stk | |
Agurk | 0,5 stk | |
Rød Chili | 0,5 stk | |
Riseddik | 1 ss | |
Sesamolje | 1 ts | |
Salt | 0,5 ts | |
Hvitt sukker | 1 ts | |
Aromasopp | 150 g | |
Bønnespirer | 200 g | |
Rødkål | 50 g | |
Gulrøtter | 2 stk | |
Spinat | 100 g | |
topping | ||
PRIOR egg | 4 stk | |
Vårløk | 2 stilker | |
Koriander | 1 neve |
Gluten |
Soya |
Egg |
Se flere oppskrifter
Jambalaya med kjøttpølse
Jambalaya er en kul amerikansk rett du bare må smake med Gildes kjøttpølser!
Kjøttboller i tomatsaus
Prøv våre deilige italienske kjøttboller med spansk tapas-tilbehør som aioli, ovnsbakte poteter, salat, spekeskinke og manchego.
Tikka masala med kjøttkaker
Kjøttkaker i en indisk drakt du sansynligvis ikke har smakt før. Kjempegodt!