Fremgangsmåte
1 Kok opp pasta
Kok pasta etter anvisning på pakken. Del kjøttet i biter eller strimler. Del sopp i mindre biter og finhakk hvitløk.
2 Stekk kjøttet og krydre
Stek kjøttbitene med oregano og basilikum i en stor og varm gryte med olje. Krydre med salt og pepper, og stek til kjøttet får litt farge, ca. 3 minutter.
3 Tilsett øvrige ingredienser
Tilsett sopp og hvitløk og la det surre med et par minutter. Hell i buljong og rør inn sennep og Worcestershire sauce. La småkoke videre til kjøttet er mørt. Koketiden variere litt med hva slags kjøtt du bruker, smak underveis.
4 Vend inn pasta
Vend inn kokt pasta og rømme. Smak til med salt og pepper, og server med et dryss finhakket persille.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Du trenger | ||
---|---|---|
Pasta, tørr | 250 g | |
Biff | 400 g | |
Nøytral olje | 2 ss | |
Sjampinjong | 200 g | |
Hvitløksfedd | 3 stk | |
Tørket oregano | 2 ts | |
Kraft (ev. vann med buljongterninger) | 5 dl | |
Worcestershire-saus | 4 ss | |
Dijonsennep | 1 ss | |
Lett Rømme | 3 dl | |
Persille | ||
Salt & Pepper |
Gluten |
Sennep |
Melkeprotein inkl laktose |
La deg friste
Middag med kjøttdeig
Trenger du inspirasjon til middager med kjøttdeig? Her finner du mange gode oppskrifter, enten det er til hverdags eller til lørdagskosen.
Pølsegryte med potet- og blomkålmos
Pølsegryte har blitt en middagsfavoritt blant nordmenn. Med ternet kjøttpølse fra Gilde, deilig tomatsaus og potet- og blomkålmos løfter du den klassiske pølsegryta til nye høyder. Dette er en…
Pasta carbonara
Pasta carbonara er en nydelig og enkel middagsrett. Det finnes flere varianter, men denne oppskriften lages med deilig norsk bacon og parmesan. Et godt middagstips dersom du skal kose deg litt ekstra.
Kjøttpølser med søtpotetmos
Kjøttpølser kler litt sødme og hva er vel bedre enn søtpotemos? Dette smaker nydelig en kald høstdag etter tur i skogen – eller på en helt vanlig onsdag når du vil overraske med noe godt!
Pasta tagliatelle med Gilde bog
Gilde Bog kuttes og stekes sammen med hvitløk og sort pepper. Pastaen blandes med en pesto og toppes med erter, frisk persille, fennikel og Gilde bog.