Fremgangsmåte
1 Bearnaise
Lag bearnaise ved å smelte smør på svak varme. Sett til side i ca. 10 minutter eller til melkepartiklene har sunket til bunns. Hell så av det klarnede smøret.
Finhakk sjalottløk og estragon. Kok opp med laurbærblad, eddik, hvitvin og pepper i en liten gryte. Redusert til det er litt under halvparten av væsken igjen, ca. 8 minutter. Sil over i en glass- eller metallbolle.
Sett bollen med reduksjonen over vannbad (over en gryte med kokende vann. Bunnen av bollen skal ikke berøre vannet.). Ha i eggeplommene og pisk til en luftig eggedosis. Visp til blandingen begynner å tykne.
Spe gradvis med klarnet smør i en tynn stråle mens det piskes konstant, som når du lager majones. Visp over varmen til alt smøret er i og du har en tykk saus. Ta av varmen og smak til med sitron, salt og pepper. Hold varm, men ikke la koke.
TIPS!
Det går helt fint å kjøpe ferdige varianter av bearnaisesaus også! Så slipper du å lage den fra bunnen.
2 Del opp biffkjøttet og stek opp
Del biffkjøtt i strimler, sopp og løk i båter og paprika i biter. Varm en panne med olje og brun kjøttet raskt, ca. 2 minutter. Legg til side.
3 Stek opp grønnsakene
Stek løk og sopp i samme panne. Tilsett eventuelt litt mer olje.
Stek til det begynner å få farge. Ha i paprika og stek noen minutter til. Vend inn kjøttet og stek 1-2 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server biffsnadder med bearnaisesaus og gjerne pommes frites eller søtpotetfries.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Du trenger | ||
---|---|---|
Biff | 600 g | |
Nøytral olje | 2 ss | |
Sjampinjong | 250 g | |
Sjalottløk | 5 stk | |
Paprika | 1 stk | |
Salt & Pepper | salt stk | |
Hjemmelaget Bernaisesaus | ||
Smør | 250 g | |
Sjalottløk | 2 stk | |
Estragon (grovhakket) | 3 stilker | |
Laurbærblad | 1 stk | |
Hvitvinseddik | 0,5 dl | |
Hvitvin | 1 dl | |
Hele pepperkorn | 5 stk | |
Eggeplomme | 3 stk | |
Sitronsaft | 1 ss | |
Salt & Pepper |
Melkeprotein inkl laktose |
Egg |
Se flere oppskrifter

Klassisk lammefrikassé
Lammefrikassé er Norsk tradisjonsmat på sitt beste og smaker fantastisk. Nydelig lammekjøtt kokt sammen med grønnsaker, servert med fyldig og lys saus. Tradisjonell og god søndagsmiddag.

Grillpølsespyd i pølsebrød
En morsom og måte å lage pølser på ute på tur med barna. Enkelt er det også!

Omelett med grillpølser
En morsom og måte å lage pølser på ute på tur med barna. Enkelt er det også!


Pølsegryte med potet- og blomkålmos
Pølsegryte har blitt en middagsfavoritt blant nordmenn. Med ternet kjøttpølse fra Gilde, deilig tomatsaus og potet- og blomkålmos løfter du den klassiske pølsegryta til nye høyder. Dette er en…