Go to main content
Birria taco

Birria taco er skikkelig god comfort food! Det tar litt tid å lage, men er en rett du kan imponere gjestene med. Lages med høyrygg eller biffkjøtt.

The current vote is 0 stars out of 5.
(2)
Tre birria tacos på et fat hvor den ene dyppes i saus
210 minutter
Middels
4-6 personer

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

Klipp opp chiliene, fjern frøene og stilken. Rist dem i en tørr, varm panne eller i en gryte på middels til høy varme i ca. 4 minutter.

Ha chiliene over i en kjele, dekk dem med vann og kok opp. Når vannet har kokt opp kan du skru av platen og la chilien trekke i kokevannet i 15 minutter. Sil av chiliene og legg til side.

2 Brun kjøttet

Del kjøttet i store biter. Krydre med salt og pepper og brun det i en gryte på høy varme. Legg til side.

3 Stek tomater

Ha litt olje i en gryte og sett den på høy varme. Sil av de hermetiske tomatene og stek i gryta i noen minutter til de blir lett brente. Legg dem så til side.

4 Lag sausen og la kjøttet trekke

Finhakk fem hvitløksfedd og del løken i fire båter. Ha litt olje i en gryte og la all løken surre på middels varme i 3-4 minutter. Tilsett oregano, kanel, ingefær, spisskummen og laurbær, og la alt steke sammen i et par minutter.

Tilsett kraft og eddik, husk å skrape i bunnen slik at alt blandes godt. Ta gryta av plata i noen minutter. Ha chilien og tomatene i gryta, og kjør med stavmikser til det blir en jevn saus.

Legg kjøttet tilbake i gryta med sausen, dekk med lokk og sett inn i ovnen. La stå i ca. 2,5 timer, til kjøttet kan «pulles».

Ta opp kjøttet fra gryta, og dra det fra hverandre med to gafler. Tilsett et par spiseskjeer med saus. Hold resten av sausen i gryta varm.

5 Monter og server!

Hakk opp rødløken. Ha en stekepanne på medium-høy varme. Dypp tortillalefsene i sausen og legg i pannen.

Fordel ost, kjøtt, løk og koriander på den ene halvdelen. Brett lefsen og stek på begge sider til osten har smeltet og lefsa har blitt litt sprø.

Skal du lage mange kan du legge de ferdig stekte lefsene på et stekebrett med bakepapir og holde dem varme i ovnen på 160°C.

Server birria taco med den varme sausen til å dyppe i. Vel bekomme, fra den norske bonden!

Du trenger
Gilde høyrygg av storfe 1 kg
Salt & Pepper
Olje Til steking
Guajillochili 3 stk (tørket)
Anchochili 3 stk (tørket)
Chili de árbol 2 stk (tørket)
Hermetiserte tomater 800 g (hele)
Gul løk 1 stk
Hvitløksfedd 5 stk
Kanel 1 ts
Tørket oregano 2 ts
Spisskummen 2 ts
Laurbærblad 2 stk
Malt ingefær 1 ts
Kraft 5 dl
Hvitvinseddik 1 ss
TIl steking
Tortillalefser 12-15 stk
Revet ost 200 g
Rødløk 1 stk
Koriander 30 g

Gluten
Melkeprotein inkl laktose

Flere meksikanske oppskrifter

Meksikansk sandwich med kjøttboller

Meksikansk sandwich med kjøttboller

Dette meksikanske smørbrødet er utviklet i samarbeid med det norske kokkelandslaget med våre beste kjøtboller noensinne!

Middagstips helg - taco med maiskrem og løk
Rating of this product is 5 out of 5.

Middagstips helg: Taco med maiskrem

Taco med maiskrem er et perfekt middagstips til helgen. Bruk 100% norsk kjøttdeig fra Gilde når du skal lage denne retten.

Enchiladas med strimlet svinekjott
Rating of this product is 5 out of 5.

Enchiladas med renskåret svinekjøtt

En klassisk meksikansk taco-rett: Enchiladas med renskåret svinekjøtt. Serveres med frisk koriander, rømme og salsa. Deilig helgemat fra den norske bonden.

Quesedilla med grillpolse
Rating of this product is 5 out of 5.

Quesedilla med pølse

Quesedilla er en populær meksikansk Taco-rett. Hva med å prøve en variant med norges mest spiste pølser fra den norske bonden?