Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Klipp opp chiliene, fjern frøene og stilken. Rist dem i en tørr, varm panne eller i en gryte på middels til høy varme i ca. 4 minutter.
Ha chiliene over i en kjele, dekk dem med vann og kok opp. Når vannet har kokt opp kan du skru av platen og la chilien trekke i kokevannet i 15 minutter. Sil av chiliene og legg til side.
2 Brun kjøttet
Del kjøttet i store biter. Krydre med salt og pepper og brun det i en gryte på høy varme. Legg til side.
3 Stek tomater
Ha litt olje i en gryte og sett den på høy varme. Sil av de hermetiske tomatene og stek i gryta i noen minutter til de blir lett brente. Legg dem så til side.
4 Lag sausen og la kjøttet trekke
Finhakk fem hvitløksfedd og del løken i fire båter. Ha litt olje i en gryte og la all løken surre på middels varme i 3-4 minutter. Tilsett oregano, kanel, ingefær, spisskummen og laurbær, og la alt steke sammen i et par minutter.
Tilsett kraft og eddik, husk å skrape i bunnen slik at alt blandes godt. Ta gryta av plata i noen minutter. Ha chilien og tomatene i gryta, og kjør med stavmikser til det blir en jevn saus.
Legg kjøttet tilbake i gryta med sausen, dekk med lokk og sett inn i ovnen. La stå i ca. 2,5 timer, til kjøttet kan «pulles».
Ta opp kjøttet fra gryta, og dra det fra hverandre med to gafler. Tilsett et par spiseskjeer med saus. Hold resten av sausen i gryta varm.
5 Monter og server!
Hakk opp rødløken. Ha en stekepanne på medium-høy varme. Dypp tortillalefsene i sausen og legg i pannen.
Fordel ost, kjøtt, løk og koriander på den ene halvdelen. Brett lefsen og stek på begge sider til osten har smeltet og lefsa har blitt litt sprø.
Skal du lage mange kan du legge de ferdig stekte lefsene på et stekebrett med bakepapir og holde dem varme i ovnen på 160°C.
Server birria taco med den varme sausen til å dyppe i. Vel bekomme, fra den norske bonden!
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde høyrygg av storfe | 1 kg | |
Salt & Pepper | ||
Olje | Til steking | |
Guajillochili | 3 stk (tørket) | |
Anchochili | 3 stk (tørket) | |
Chili de árbol | 2 stk (tørket) | |
Hermetiserte tomater | 800 g (hele) | |
Gul løk | 1 stk | |
Hvitløksfedd | 5 stk | |
Kanel | 1 ts | |
Tørket oregano | 2 ts | |
Spisskummen | 2 ts | |
Laurbærblad | 2 stk | |
Malt ingefær | 1 ts | |
Kraft | 5 dl | |
Hvitvinseddik | 1 ss | |
TIl steking | ||
Tortillalefser | 12-15 stk | |
Revet ost | 200 g | |
Rødløk | 1 stk | |
Koriander | 30 g |
Gluten |
Melkeprotein inkl laktose |
Flere meksikanske oppskrifter
Meksikansk sandwich med kjøttboller
Dette meksikanske smørbrødet er utviklet i samarbeid med det norske kokkelandslaget med våre beste kjøtboller noensinne!
Middagstips helg: Taco med maiskrem
Taco med maiskrem er et perfekt middagstips til helgen. Bruk 100% norsk kjøttdeig fra Gilde når du skal lage denne retten.
Enchiladas med renskåret svinekjøtt
En klassisk meksikansk taco-rett: Enchiladas med renskåret svinekjøtt. Serveres med frisk koriander, rømme og salsa. Deilig helgemat fra den norske bonden.
Quesedilla med pølse
Quesedilla er en populær meksikansk Taco-rett. Hva med å prøve en variant med norges mest spiste pølser fra den norske bonden?