Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
La alle ingrediensene ha ca. samme temperatur og bruk en stavmikser i bolle når du lager aioli.
Bland først eggeplommene med eddik, salt og pepper og ha deretter i oljen litt etter litt. Start med noen dråper. Visp kraftig til blandingen tykner og ha i olje i tynn stråle etter hvert.
Ha i hvitløk, safran og kajenne til slutt.
2 Lag fennikelsalat
Finsnitt fennikel og vend sammen med skivene med klementiner og hakket dill.
Fordel på et fat og legg over brettet skinke.
3 Lag grønnkålpesto
Ha alle ingrediensene til grønnkålspestoen i en bolle og kjør slett med en stavmikser.
4 Server
Server med grønnkålpesto, safranaioli og godt brød. Perfekt lunsj i julen.
Vel bekomme fra den norske bonden!
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde bøkerøkt juleskinke | 2 pk | |
Fennikel | 1 stk | |
Klementiner | 3 stk | |
dill | 1 bunt | |
Landbrød | ||
Grønnkålpesto | ||
Grønnkål | 150 g | |
Pinjekjerner | 50 g | |
Hvitløksfedd | 2 stk | |
Olivenolje | 1 dl | |
Sitronsaft | 2 ts | |
Salt & Pepper | ||
Safranaioli | ||
Eggeplomme | 2 stk | |
Hvitvinseddik | 0,5 ss | |
Hvit pepper | 1 knivsodd | |
Olivenolje | 3 dl | |
Hvitløksfedd | 1 dl | |
Safran | 0,5 g | |
Kajennepepper | 0,5 g |
Gluten |
Egg |
Se flere oppskrifter
Medisterkaker med lun julesalat
Lun salat med småpoteter, og rosenkålblader, epler, mandler, appelsin og basilikumrømme.
Spyd med julesylte
Små spyd med edamer og skivet sylte. Tranbærsyltetøy, sennep- og philadelphiakrem. Pære, fiken, pepperkaker og julekake. En skikkelig fjøl med juletapas.
Julepølse med potetmos og grønnsaker
En litt annerledes måte å spise julepølser, med selleri- og potetmos, sylteagurk, grov sennep, pannestekt gulrot med mandler og persille.
Julesylte med eple, kapers og bacon
En litt annerledes måte å spise julesylte på. Salat, eple, bacon og kapers, serveres på ristet landbrød.
Halv julesylte
Norsk julesylte er supergodt og ganske enkelt å servere! Prøv 1/2 sylte på fjøl med syret rødløk, pannestekte epler, knekkebrød og rødbetssalat.