Go to main content
Bøkerøkt skinke med fennikelsalat

Bøkerøkt norsk skinke med fennikelsalat med dill og klementin, godt brød og safranaioli.

The current vote is 5 stars out of 5.
(2)
Skinke
40 minutter
Middels
4 personer

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

La alle ingrediensene ha ca. samme temperatur og bruk en stavmikser i bolle når du lager aioli.

Bland først eggeplommene med eddik, salt og pepper og ha deretter i oljen litt etter litt. Start med noen dråper. Visp kraftig til blandingen tykner og ha i olje i tynn stråle etter hvert.

Ha i hvitløk, safran og kajenne til slutt.

2 Lag fennikelsalat

Finsnitt fennikel og vend sammen med skivene med klementiner og hakket dill.

Fordel på et fat og legg over brettet skinke.

3 Lag grønnkålpesto

Ha alle ingrediensene til grønnkålspestoen i en bolle og kjør slett med en stavmikser.

4 Server

Server med grønnkålpesto, safranaioli og godt brød. Perfekt lunsj i julen.

Vel bekomme fra den norske bonden!

Du trenger
Gilde bøkerøkt juleskinke 2 pk
Fennikel 1 stk
Klementiner 3 stk
dill 1 bunt
Landbrød
Grønnkålpesto
Grønnkål 150 g
Pinjekjerner 50 g
Hvitløksfedd 2 stk
Olivenolje 1 dl
Sitronsaft 2 ts
Salt & Pepper
Safranaioli
Eggeplomme 2 stk
Hvitvinseddik 0,5 ss
Hvit pepper 1 knivsodd
Olivenolje 3 dl
Hvitløksfedd 1 dl
Safran 0,5 g
Kajennepepper 0,5 g

Gluten
Egg

Se flere oppskrifter

Medisterkaker
Rating of this product is 3.5 out of 5.

Medisterkaker med lun julesalat

Lun salat med småpoteter, og rosenkålblader, epler, mandler, appelsin og basilikumrømme.

Spyd med julesylte
Rating of this product is 5 out of 5.

Spyd med julesylte

Små spyd med edamer og skivet sylte. Tranbærsyltetøy, sennep- og philadelphiakrem. Pære, fiken, pepperkaker og julekake. En skikkelig fjøl med juletapas.

Julepølse med potetmos og grønnsaker
Rating of this product is 4 out of 5.

Julepølse med potetmos og grønnsaker

En litt annerledes måte å spise julepølser, med selleri- og potetmos, sylteagurk, grov sennep, pannestekt gulrot med mandler og persille.

Julesylte med eple, kapers og bacon

Julesylte med eple, kapers og bacon

En litt annerledes måte å spise julesylte på. Salat, eple, bacon og kapers, serveres på ristet landbrød.

Halv Sylte
Rating of this product is 5 out of 5.

Halv julesylte

Norsk julesylte er supergodt og ganske enkelt å servere! Prøv 1/2 sylte på fjøl med syret rødløk, pannestekte epler, knekkebrød og rødbetssalat.