Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Varm fløte til lunken, ca. 37 ℃. Rør gjær ut i fløten, tilsett sammenvispede egg, smeltet smør, sukker og salt og rør inn hvetemel til en løs deig.
Dekk til og la heve til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
2 Etter hevingen
Del den ferdig hevede deigen i 20–30 stk boller.
TIPS!
Dersom du ønsker å lage syltet rødløk selv til burgeren, finner du oppskrift på dette her: Slik sylter du rødløk hjemme.
3 Etterhev og stek i ovn
Etterhev brødene i ca. 20 minutter og stek dem gylne midt i ovnen på 240 ℃ i ca. 15 minutter.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Du trenger | ||
---|---|---|
Fløte | 1 dl | |
Gjær | 25 g | |
PRIOR egg | 2 stk | |
Smør | 50 g | |
Hvitt sukker | 1 ss | |
Salt | 0,5 ts | |
Hvetemel | 225 g |
Melkeprotein inkl laktose |
Egg |
Gluten |
Se flere oppskrifter
Syltet rødløk
Å lage syltet rødløk går raskt og er veldig enkelt. Denne oppskriften er ferdig på tre enkle steg og passer til nesten all slags mat.
Smashburger
Prøv Birgers smashburger med syltet rødløk, cheddarost, tomater, salat og burgerdressing. Denne blir det kamp om!
Hamburger med blåmuggost
Burger med blåmuggost er digg! Bruk gjerne en sterk ost som for eksempel gorgonzola, fordi smaken avtar en del når osten blir varm.
Gresk lammeburger med tzatziki
Gresk hamburger av norsk lam med tzatziki! Gled deg til en gresk-norsk opplevelse!