Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Varm fløte til lunken, ca. 37 ℃. Rør gjær ut i fløten, tilsett sammenvispede egg, smeltet smør, sukker og salt og rør inn hvetemel til en løs deig.
Dekk til og la heve til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
2 Etter hevingen
Del den ferdig hevede deigen i 20–30 stk boller.
TIPS!
Dersom du ønsker å lage syltet rødløk selv til burgeren, finner du oppskrift på dette her: Slik sylter du rødløk hjemme.
3 Etterhev og stek i ovn
Etterhev brødene i ca. 20 minutter og stek dem gylne midt i ovnen på 240 ℃ i ca. 15 minutter.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Du trenger | ||
---|---|---|
Fløte | 1 dl | |
Gjær | 25 g | |
PRIOR egg | 2 stk | |
Smør | 50 g | |
Hvitt sukker | 1 ss | |
Salt | 0,5 ts | |
Hvetemel | 225 g |
Melkeprotein inkl laktose |
Egg |
Gluten |
Se flere oppskrifter
![Å lage syltet rødløk er enkelt, her avbildet på en cheeseburger](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/3050189/Syltet-rødløk.jpg)
Syltet rødløk
Å lage syltet rødløk går raskt og er veldig enkelt. Denne oppskriften er ferdig på tre enkle steg og passer til nesten all slags mat.
![Smashburger med syltet rødløk og hjemmelaget burgerdressing](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/Smashburger-no029731.jpg)
Smashburger
Prøv Birgers smashburger med syltet rødløk, cheddarost, tomater, salat og burgerdressing. Denne blir det kamp om!
![Cheeseburger-med-bacon](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/Cheeseburger-med-bacon.jpg)
![Hamburger med blamuggost](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/Hamburger-med-blamuggost.jpg)
Hamburger med blåmuggost
Burger med blåmuggost er digg! Bruk gjerne en sterk ost som for eksempel gorgonzola, fordi smaken avtar en del når osten blir varm.
![Hamburger av lam](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/Hamburger-av-lam.jpg)
Gresk lammeburger med tzatziki
Gresk hamburger av norsk lam med tzatziki! Gled deg til en gresk-norsk opplevelse!