Go to main content
Crostini med salami, manchego og tapenade

Crostini er en italiensk forrett som består av små skiver med ristet brød, og passer perfekt til 17 mai koldtbordet. Her gir vi deg oppskriften på sprø crostini med italiensk salami, manchego og deilig tapenade av oliven. Dette er en rask og enkel rett som smaker fantastisk!

The current vote is 5 stars out of 5.
(2)
Crostini med salami siliana
15 minutter
Lett
4 personer

Fremgangsmåte

1 Begynn med å lage hjemmelaget tapenade

Ha oliven, hvitløksfedd, kapers og ansjonsfilet i en stavmikser eller foodprosessor, og kjør til det er finhakket. Spa på med olivenolje til du har en fin konsistens. Smak så til med pepper.

Du kan fint lage denne noen dager før servering, ettersom det holder ca. 2 uker i kjøleskapet.

2 Tilbered baguette skivene

Skjær opp baguetten i jevne skiver. Beregn ca. 4 skiver per person.

Pensle skivene med olivenolje, og stek i ovnen på 180 grader til de får en lys og gylden farge. Del gjerne et hvitløksfedd i to og gni det over hver skive på begge sider.

3 Sett sammen crostini

Etter at skivene er avkjølt, serverer du salami på tynne skiver crostini sammen med tapenade, timian, manchego og friske bær.

Lett som en plett altså - God 17 mai, fra den norske bonden!

8faejdppny

Salami Siliana 130g

NYT

Til tapenade
Kalamata oliven 150 g (uten stein)
Hvitløksfedd 1 stk
Ansjosfilet 4 stk
Kapers 1 ss
Olivenolje 3 ss
Pepper etter smak
Til crostinis
Gilde Salami siliana 1 pk
Baguette 1 stk (lang)
Manchego 100 g
Timian 1 neve
Friske Bær etter ønske

Fisk
Sennep
Gluten
Egg

Se flere oppskrifter

17 mai sandwich med roastbiff og pepperrotkrem
Rating of this product is 3.67 out of 5.

17 mai sandwich med roastbiff og pepperrotkrem

Smørbrød med roastbiff og pepperrotkrem passer perfekt til koldtbord, når du skal ha gjester eller om du er fysen på noe godt. I vår oppskrift serverer vi roastbiff smørbrødet med hjemmelaget…

Pasta med pesto og spekeskinke
Rating of this product is 5 out of 5.

17. mai pasta med spekeskinke

Om det er lite tid til å lage middag mellom barnetog og borgertog på 17. mai er dette løsningen! Denne oppskriften på kremet pasta med spekeskinke, pesto, ruccula og parmesan passer perfekt som 17.…

Spekeskinke-med-melon

Spekeskinke og melon

Spekeskinke og melon er en frisk og smakfull tapasrett som passer godt til 17. mai lunsj og frokost, som på koldtborder. Dette er en super kombinasjon ettersom saltsmaken i norsk spekeskinke passer…

Tapas-til-17.-mai
Rating of this product is 5 out of 5.

Spansk 17. mai tapas

Tapasplanke er alltid en hit! Spekemat fra Gilde paret med smaker fra Spania tar oss på en reise til solfylte steder – akkurat det vi trenger i disse dager! Perfekt til sommerfesten eller 17. mai og…

17. mai planke med spekemat
Rating of this product is 5 out of 5.

17. mai-planke med norsk spekemat

En 17. mai fjøl med deilig spekemat er enkel, rask og smakfull festmat å servere på nasjonaldagen. Et nydelig spekefat er det perfekte midtpunktet på frokostbordet på 17. mai og er en fin rett til…