Fremgangsmåte
1 Begynn med å lage hjemmelaget tapenade
Ha oliven, hvitløksfedd, kapers og ansjonsfilet i en stavmikser eller foodprosessor, og kjør til det er finhakket. Spa på med olivenolje til du har en fin konsistens. Smak så til med pepper.
Du kan fint lage denne noen dager før servering, ettersom det holder ca. 2 uker i kjøleskapet.
2 Tilbered baguette skivene
Skjær opp baguetten i jevne skiver. Beregn ca. 4 skiver per person.
Pensle skivene med olivenolje, og stek i ovnen på 180 grader til de får en lys og gylden farge. Del gjerne et hvitløksfedd i to og gni det over hver skive på begge sider.
3 Sett sammen crostini
Etter at skivene er avkjølt, serverer du salami på tynne skiver crostini sammen med tapenade, timian, manchego og friske bær.
Lett som en plett altså - God 17 mai, fra den norske bonden!
Salami Siliana 130g
Til tapenade | ||
---|---|---|
Kalamata oliven | 150 g (uten stein) | |
Hvitløksfedd | 1 stk | |
Ansjosfilet | 4 stk | |
Kapers | 1 ss | |
Olivenolje | 3 ss | |
Pepper | etter smak | |
Til crostinis | ||
Gilde Salami siliana | 1 pk | |
Baguette | 1 stk (lang) | |
Manchego | 100 g | |
Timian | 1 neve | |
Friske Bær | etter ønske |
Fisk |
Sennep |
Gluten |
Egg |
Se flere oppskrifter
17 mai sandwich med roastbiff og pepperrotkrem
Smørbrød med roastbiff og pepperrotkrem passer perfekt til koldtbord, når du skal ha gjester eller om du er fysen på noe godt. I vår oppskrift serverer vi roastbiff smørbrødet med hjemmelaget…
17. mai pasta med spekeskinke
Om det er lite tid til å lage middag mellom barnetog og borgertog på 17. mai er dette løsningen! Denne oppskriften på kremet pasta med spekeskinke, pesto, ruccula og parmesan passer perfekt som 17.…
Spekeskinke og melon
Spekeskinke og melon er en frisk og smakfull tapasrett som passer godt til 17. mai lunsj og frokost, som på koldtborder. Dette er en super kombinasjon ettersom saltsmaken i norsk spekeskinke passer…
Spansk 17. mai tapas
Tapasplanke er alltid en hit! Spekemat fra Gilde paret med smaker fra Spania tar oss på en reise til solfylte steder – akkurat det vi trenger i disse dager! Perfekt til sommerfesten eller 17. mai og…
17. mai-planke med norsk spekemat
En 17. mai fjøl med deilig spekemat er enkel, rask og smakfull festmat å servere på nasjonaldagen. Et nydelig spekefat er det perfekte midtpunktet på frokostbordet på 17. mai og er en fin rett til…