Fremgangsmåte
1 Begynn med å bake grønnsaker
Løk som tilbehør til entrecôte er en klassiker. Del løk og hvitløk i grove skiver og legg i en ildfast form. Hell over litt olje, rødvinseddik, honning og soya. Bak dette på 200 grader til det er mørt, ca. 20 min. Tilbehøret kan også legges i en aluminiumsform på grillen til det er ferdig.
2 Grill entrecôte - husk termometer
Hvordan du griller entrecôte avhenger av hvor godt stekt du liker den. Gjerne smør entrecôten med rapsolje før du legger den på grillen. Da fester den seg ikke til rillene i grillen, og du vil få deilige rillemerker i kjøttet.
Vi anbefaler ca. 60 grader kjernetemperatur. Da får du en fin rosa farge i kjøttet. Husk at temperaturen kan stige et par grader mens kjøttet hviler, så gjerne fjern entrecôten fra grillen på ca. 58-59 grader. Det er også en stor fordel å bruke steketermometer. Da er det mye enklere å få et perfekt resultat.
3 Kok asparges mens kjøttet hviler og server
Kok asparges i 2 minutter og skyll de i iskaldt vann slik at de beholder spenst. Det er mye annet tilbehør som passer til entrecôte, men salat er et must på sommeren. Du kan velge småbladet salat, eller den salaten du liker best.
Server entrecôten med salat, asparges, honninggrillet løk og kraft. Topp med timian.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Ekstra Mør Storfe Entrecôte 380g
Du trenger | ||
---|---|---|
Entrecote | 4 stk | |
Asparges | 1 bunt | |
Små rødløk | 2 stk | |
Gul løk | 1 stk | |
Sjalottløk | 12 stk | |
Hvitløksfedd | 3 stk | |
Olje | 2 ss | |
Honning | 4 ss | |
Rødvinseddik | 2 ss | |
Soyasaus | 3 ss | |
Småbladet salat | 1 pose | |
Timian |
Gluten |
Soya |
Flere oppskrifter
Entrecôte med reddiktartar
Entrecôte med reddiktartar i radicchioskål med reddiker og skjørost.
Hvordan grille saftig biff?
Om resultatet blir godt når du griller biff kan virke litt tilfeldig. Med denne guiden hjelper vi deg å sikre at biffen blir saftig og god og forklarer deg hvordan du griller den perfekte biffen…
Grillguiden
Endelig grillsesong og grillmat! Her gir vi deg gode tips til grillmat, og lærer deg hvordan du kan oppnå de beste, mest smakfulle resultatene på grillen.
Spareribs med urtesmør og mangosalsa
Spareribs med syrlig og eksotisk tilbehør - noe av det beste du kan få på grillen. Prøv vår variant Sweet Honey BBQ, og nyt et nydelig sommermåltid.