Go to main content
Entrecôte med asparges, honningrillet løk og salat

Entrecôte er kokkenes favorittbiff! Mør og saftig med god marmorering. Her får du tips om hvordan entrecôte grilles, og hvilket tilbehør du bør velge. Husk å la entrecôten hvile i ca. 10 minutter, så kjøttsaften setter seg skikkelig før du skjærer i kjøttet.

The current vote is 5 stars out of 5.
(8)
Grillet entrecote med tilbehøret asparges, salat og løk
40 minutter
Middels
4 personer

Fremgangsmåte

1 Begynn med å bake grønnsaker

Løk som tilbehør til entrecôte er en klassiker. Del løk og hvitløk i grove skiver og legg i en ildfast form. Hell over litt olje, rødvinseddik, honning og soya. Bak dette på 200 grader til det er mørt, ca. 20 min. Tilbehøret kan også legges i en aluminiumsform på grillen til det er ferdig.

2 Grill entrecôte - husk termometer

Hvordan du griller entrecôte avhenger av hvor godt stekt du liker den. Gjerne smør entrecôten med rapsolje før du legger den på grillen. Da fester den seg ikke til rillene i grillen, og du vil få deilige rillemerker i kjøttet.

Vi anbefaler ca. 60 grader kjernetemperatur. Da får du en fin rosa farge i kjøttet. Husk at temperaturen kan stige et par grader mens kjøttet hviler, så gjerne fjern entrecôten fra grillen på ca. 58-59 grader. Det er også en stor fordel å bruke steketermometer. Da er det mye enklere å få et perfekt resultat.

TIPS! Hvis du vil lese mer om hvordan du griller biff og få oversikt over ulike resultater, kan du klikke her.

3 Kok asparges mens kjøttet hviler og server

Kok asparges i 2 minutter og skyll de i iskaldt vann slik at de beholder spenst. Det er mye annet tilbehør som passer til entrecôte, men salat er et must på sommeren. Du kan velge småbladet salat, eller den salaten du liker best.

Server entrecôten med salat, asparges, honninggrillet løk og kraft. Topp med timian.

Vel bekomme, fra den norske bonden!

Svbyqfev54

Ekstra Mør Storfe Entrecôte 380g

NYT

Du trenger
Entrecote 4 stk
Asparges 1 bunt
Små rødløk 2 stk
Gul løk 1 stk
Sjalottløk 12 stk
Hvitløksfedd 3 stk
Olje 2 ss
Honning 4 ss
Rødvinseddik 2 ss
Soyasaus 3 ss
Småbladet salat 1 pose
Timian

Gluten
Soya

Flere oppskrifter

Entrecote med rodbettartar, salat og skjorost
Rating of this product is 5 out of 5.

Entrecôte med reddiktartar

Entrecôte med reddiktartar i radicchioskål med reddiker og skjørost.

Gilde Entrecote med havsalt og grovkvernet pepper no016511
Rating of this product is 5 out of 5.

Hvordan grille saftig biff?

Om resultatet blir godt når du griller biff kan virke litt tilfeldig. Med denne guiden hjelper vi deg å sikre at biffen blir saftig og god og forklarer deg hvordan du griller den perfekte biffen…

Tips til grillmat - Grillguiden fra Gilde

Grillguiden

Endelig grillsesong og grillmat! Her gir vi deg gode tips til grillmat, og lærer deg hvordan du kan oppnå de beste, mest smakfulle resultatene på grillen.

Spareribs med diverse tilbehør
Rating of this product is 5 out of 5.

Spareribs med urtesmør og mangosalsa

Spareribs med syrlig og eksotisk tilbehør - noe av det beste du kan få på grillen. Prøv vår variant Sweet Honey BBQ, og nyt et nydelig sommermåltid.