Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
La frosne erter tine på kjøkkenbenken. Ha dem i en bolle sammen med sitronsaft. Bruk en stavmikser og mos ertene.
2 Smak til
Smak til med salt og pepper. Noen liker også å ha litt fløte og smør i. Ta gjerne en klatt smør og litt fløte i om ønskelig. Da får du en ekstra fyldig og god ertestuing.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
TIPS!
Tips! Ønsker du å lage en glatt ertepuré kjører du erteblandingen ekstra godt med mikseren.
Du trenger | ||
---|---|---|
Grønne erter | 350 g | |
Sitronsaft | 3 ss | |
Smør | Mengde etter ønske | |
Fløte | Mengde etter ønske |
Melkeprotein inkl laktose |
Oppskrifter med ertestuing / ertepuré
![Lutefisk med klassisk tilbehør](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/Lutefisk-med-klassisk-tilbehør.jpg)
Lutefisk med klassisk tilbehør
Lutefisk med hvitsaus, sennep kokte poteter og ertekrem toppet med persille.
![Kjottkaker i brun saus](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/Kjottkaker-i-brun-saus.jpg)
Kjøttkaker i brun saus med potet
Kjøttkaker i brun saus er en klassiker som nesten alle nordmenn har et varmt forhold til. Prøv denne tradisjonelle oppskriften fra den norske bonden!
![Wrap med ertekrem og kokt skinke no023823](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/11877/Wrap-med-ertekrem-og-kokt-skinke-no023823.jpg)
![Kjottpolse Landbrod](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/Kjottpolse-Landbrod.jpg)
Ristet landbrød med ertekrem og kjøttpølse
Kjøttpølse fra den norske bonden med norsk kjøtt selvfølgelig.