Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
La frosne erter tine på kjøkkenbenken. Ha dem i en bolle sammen med sitronsaft. Bruk en stavmikser og mos ertene.
2 Smak til
Smak til med salt og pepper. Noen liker også å ha litt fløte og smør i. Ta gjerne en klatt smør og litt fløte i om ønskelig. Da får du en ekstra fyldig og god ertestuing.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
TIPS!
Tips! Ønsker du å lage en glatt ertepuré kjører du erteblandingen ekstra godt med mikseren.
Du trenger | ||
---|---|---|
Grønne erter | 350 g | |
Sitronsaft | 3 ss | |
Smør | Mengde etter ønske | |
Fløte | Mengde etter ønske |
Melkeprotein inkl laktose |
Oppskrifter med ertestuing / ertepuré
Lutefisk med klassisk tilbehør
Lutefisk med hvitsaus, sennep kokte poteter og ertekrem toppet med persille.
Kjøttkaker i brun saus med potet
Kjøttkaker i brun saus er en klassiker som nesten alle nordmenn har et varmt forhold til. Prøv denne tradisjonelle oppskriften fra den norske bonden!
Ristet landbrød med ertekrem og kjøttpølse
Kjøttpølse fra den norske bonden med norsk kjøtt selvfølgelig.