Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Grovhakk løk, chili og hvitløk. Ha blandingen i en stor kasserolle og la den surre i olivenolje til den blir myk. Tilsett 1 liter varmt vann, buljongterninger og erter. La det koke opp. (Hvis du bruker tørre erter må du huske å vanne de ut på forhånd.)
2 Smak til og stek bacon
Hell i limesaften og kjør suppen glatt med stavmikser i kasserollen. Smak til med salt og pepper. Stek smårettbacon lett i stekepanne til den får litt farge.
3 Rist mandler og servér
Grovhakk og rist mandler i tørr panne. Server suppen med med en klatt creme fraiche, smårettbacon, ristede mandler og basilikum.
TIPS!
Tips! Som tilbehør kan du servere ristet brød med smør og litt limezest.
Stjernebacon Terninger 150g
Du trenger | ||
---|---|---|
Gul løk | 2 stk | |
Hvitløksfedd | 2 stk | |
Gilde Stjernebacon | 200 g | |
Grønn chili | 1 stk | |
Olivenolje | 2 ss | |
Vann | 1 l | |
Buljongterning | 2 stk (Grønnsaksbuljong) | |
Grønne erter | 500 g | |
Lime | 1 stk | |
Crème fraîche | 2 dl | |
Mandler | 1 neve | |
Basilikum | ||
Brød |
Melkeprotein inkl laktose |
Nøtter |
Gluten |
Se flere oppskrifter
Klassisk lammefrikassé
Lammefrikassé er Norsk tradisjonsmat på sitt beste og smaker fantastisk. Nydelig lammekjøtt kokt sammen med grønnsaker, servert med fyldig og lys saus. Tradisjonell og god søndagsmiddag.
Hvordan steke bacon i panne
Alle har sin måte å steke bacon på. I denne guiden får du vår anbefaling steking av bacon i panne.
Pasta carbonara
Pasta carbonara er en nydelig og enkel middagsrett. Det finnes flere varianter, men denne oppskriften lages med deilig norsk bacon og parmesan. Et godt middagstips dersom du skal kose deg litt ekstra.
Høstsuppe med kjøttpølse
En skikkelig god og varmende høstsuppe på en sen høstkveld er noe helt for seg selv! Prøv med deilig kjøttpølse og masse grønnsaker.