Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Juleskinke er kanskje julens enkleste måltid å tilbrede. Den skal jo bare varmes! Men med enkle grep kan du servere skinka på en måte som får et og annet øyenbryn til å heve seg rundt bordet. For eksempel på denne måten..
2 Bland ingredienser til karamelisering
Bland alle ingrediensene til karamelisering unntatt strøkavringen. Smør blandingen utover skinka og dryss over strøkavring. Gratiner på 200* C i ca. 15 minutter. Server gjerne med Waldorfsalat og sennepsdressing eller som her med eplecoleslaw og appelsinsaus.
3 Samtidig som skinken er i ovnen
Riv gulrøttene grovt på råkostjern og bland sammen med tynne skiver av epler og appelsin. Bland olje, appelsinjuice, hvitløk og finhakket persille til dressingen og hell over.
4 Lag saus og server
Hell kraft / sjy i en kasserolle og tilsett revet skall og saft fra appelsinen. Kok opp. Rør maisennamel ut i litt kaldt vann og hell i kasserollen under omrøring. Kok opp på nytt. Ha i soyasaus og smak til med pepper og salt.
Juleskinke røkt på ekte flis 1,1kg
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde juleskinke | 1 kg | |
Sennep | 1 dl (søt sennep) | |
Brunt sukker | 1 dl | |
Salt & Pepper | 0,5 ts | |
Frisk Ingefær, finhakket | 0,25 ts | |
Nellik | 0,25 ts (finmalt) | |
Kavring | 02 ss | |
Eplecoleslaw | ||
Gulrøtter | 3 stk | |
Eple | 1 stk | |
Appelsin | 1 stk | |
Olivenolje | 2 ss | |
Appelsinsaus | ||
Buljongterning | 1 ts | |
Vann | 3 dl | |
Appelsin (saften) | 1 stk | |
Maizena | 2 ts | |
Soyasaus | 1 ss | |
Pepper | 0,5 ts |
Sennep |
Gluten |
Soya |
Se flere oppskrifter
Saus til ribbe
Brun saus til ribbe er et tradisjonelt og nydelig tilbehør. Her er en enkel oppskrift med fløte for ekstra god smak.
Sylte på vaffel med rødbetsalat
Denne oppskriften er laget av "sultne gutter" i samarbeid med Gilde.
Hvordan steke bacon i panne
Alle har sin måte å steke bacon på. I denne guiden får du vår anbefaling steking av bacon i panne.