Fremgangsmåte
1 Begynn med tzatziki
Del agurken og skrap ut kjøttet. Riv den grovt på rivjern og ha den i en sil. Ha over 1 ts salt.
Rør rundt og la den stå litt slik at mesteparten av vannet har rent av. Finhakk hvitløk og bland med agurken og ha dette og yoghurt i en bolle og bland godt sammen.
Smak til med saften av sitron, salt og pepper. Sett i kjøleskap mens du lager resten av retten. Eventuelt kan du kjøpe ferdig tzatziki.
2 Stek ostepanettene
Ha Ostepanettene i en stekepanne med litt olje og stek etter på middels til høy varme til de er gjennomvarme og gyldne på utsiden.
3 Lag salaten
Skrell agurk og del i grove biter, del tomat i skiver og løk i ringer. Fordel dette utover et fat og bland inn salat, smuldret fetaost og oliven.
Hell over god olivenolje og legg ved noen sitronbåter. Topp med ostepanettene, salt og pepper og fersk oregano og server med deilige tzatsiki.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Ostepanetter med skinke 400g
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde Ostepanetter | 1 pk á 400g | |
Agurk | 1 stk | |
Tomater | 4 stk | |
Salat | 1 pose | |
Rødløk | 1 stk | |
Kalamata oliven | 1 glass | |
Sitron | 1 stk | |
Fetaost | 100 - 200 g | |
Olivenolje | neve | |
Salt & Pepper | ||
Oregano | ||
Tzatziki | ||
Agurk | 1 stk | |
Hvitløksfedd | 2 stk | |
Gresk yoghurt | 400 g | |
Sitron | 1 stk |
Melkeprotein inkl laktose |