Go to main content
Grillet pinnekjøtt med rødkålsalat, nøtter og klementin

Selv om denne retten tar 3 timer å lage er det bare ca. 45 minutter med forberedelser. Beregn alltid 500g pinnekjøtt per person.

The current vote is 5 stars out of 5.
(1)
Grillet pinnekjott med rodkalsalat med pistasjnotter og klementin no025677
180 minutter
Middels
4 personer

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

Vann ut pinnekjøttet i 12-30 timer i en kjele. Hvis du ønsker mindre salt pinnekjøtt kan du bytte ut vann 2 ganger i løpet av denne tiden.

2 Legg i gryten og damp

Legg pinner eller rist i bunn av kjelen og hell på vann til rett under risten/pinnene. Damp pinnekjøttet under lokk i ca. 3. timer eller til kjøttet løsner fra benet.

3 Skrell og sett poteter i ovnen

Skrell poteter og ha de i en ildfast form sammen med olje og grovhakket hvitløk. Ha over litt salt og pepper og saften av sitron og stek i ovnen i ca. 40 min.

4 Lag rødkålsalaten

Skjær rødkål i strimler. Ha det på et fat og hell over eddik og olje. Salt og pepper. Bland litt sammen så smakerne fordeles. Skrell 2 klementiner og skjær de i skiver. Fordel klementin over rødkålen og topp med hakket persille og pistasjnøtter. Smelt smør i en liten gryte. Ha i revet geitost. La osten smelte og bland sammen til en røre. Ha det i en bolle og ha i kremost. Pisk luftig med ballongvisp. Smak til med salt og pepper.

5

Del løk i grove båter og grill den myk i en grill panne. Når kjøttet er ferdig kokt griller du det i lett under grillen i ovnen.

Server kjøttet med rødkålssalat, poteter og brunostkrem.

Vel bekomme, fra den norske bonden! 🇳🇴🎄

Du trenger
Gilde Pinnekjøtt 2 kg
Mandelpoteter 500 g
Olje 3 dl
Hvitløksfedd 2 stk
Sitron (saften) 0,5 stk
Salt & Pepper
Rødkålsalat med pistasjnøtter og klementing
Rødkål 200 g
Pistasjnøtter 1 dl (grovhakket)
Klementiner 2 stk
Persille 1 neve
Eplecidereddik 2 ss
Olivenolje 1 ss
Salt & Pepper
Brunostkrem
Brunost 100 g (revet)
Smør 50 g
Mager kremost 200 g
Salt & Pepper
Gul løk 2 stk

Nøtter
Melkeprotein inkl laktose

Se flere juleoppskrifter

Pinnekjott med jordskokk og potetgrateng no025675

Pinnekjøtt med jordskokk- og potetgrateng

Selv om denne retten tar 3 timer å lage er det bare ca. 35 minutter med forberedelser. Beregn alltid 500g pinnekjøtt per person.

Pinnekjott med Pommes Anna pa kalrot og sotpotet no025685
Rating of this product is 5 out of 5.

Pinnekjøtt med «Pommes Anna» på kålrot og søtpotet

Selv om denne retten tar 3 timer å lage er det bare ca. 60 minutter med forberedelser. Beregn alltid 500g pinnekjøtt per person.