Fremgangsmåte
1 Begynn med å lage hamburgeren
Åpne pakken med kjøttdeig og legg i en bolle. Knus hvitløksfedd i en presse, finnhakk chili og krydre med salt og pepper. Bland alt sammen med hendene til hvitløk, chili, salt og pepper er godt fordelt i deigen. Del så opp blandingen i 4 burgere. Pass på at burgerne ikke blir for tykke i og med at de "Puffer seg" litt opp under steking. For å sørge for at burgeren ikke krummer seg under steking kan du også lage en liten grop med tommelen din i midten av burgeren.
TIPS!
Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier.
2 Lag karamelisert løk
Skrell og skjær løken i tynne halvmåne skiver. Smelt en god klatt smør i en panne sammen med litt olje og legg i løken sammen med sukker og balsamico.
La den steke på svak varme til den har falt sammen og begynner å bli litt brun men ikke sprøstekt. Dette vil ta mellom femten til tjue minutter. Rør godt innimellom.
3 kutt opp og monter burger
Kutt opp eple i skiver og hakk opp valnøttene. Stek deretter bacon og grill eller stek burgerne på middels til sterk varme i 4-5 minutter på hver side til burgeren er gjennomstekt. Varm også burgerbrødene i ovnen på 200 grader i 5 minutter.
La burgeren hvile i fem minutter før servering.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde kjøttdeig | 400 g (1 pk) | |
Hvitløksfedd | 2 stk | |
Salt & Pepper | ||
Hamburgerbrød | 4 stk | |
Majones | 1 dl | |
Ruccola | 1 pk | |
Valnøtter | 1 boks | |
Eple | 1 stk | |
Gilde Stjernebacon | 4 skiver | |
Rød Chili | 1 stk | |
Karamelisert løk | ||
Gul løk | 2 stk (store) | |
Brunt sukker | 1,5 ss | |
Balsamicoeddik | ||
Smør |
Gluten |
Egg |
Nøtter |
Svoveldioksid og sulfitter |
Melkeprotein inkl laktose |