Go to main content
Helgrillet indrefilet av storfe

Helgrillet indrefilet er sommer på sitt beste! Å grille en hel indrefilet er heller ikke så vanskelig som du kanskje tror. Beregn 150-200 gram kjøtt per person.

The current vote is 0 stars out of 5.
(6)
Helgrillet indrefilet
40 minutter
Lett
4 personer

Fremgangsmåte

1 Forbered grillen

Begynn med å lage to temperatursoner på grillen, én med direkte varmekilde og én uten. Da får du et best mulig resultat. Hvis du har kullgrill gjør du dette ved å legge alt kullet på den en siden av grillen før opptenning.

På gassgrill skrur du gassblussene på høy temperatur på den ene siden og helt av på den andre siden. Til slutt bør grillen skrubbes med en grillbørste.

2 Forbered kjøttet

Ta indrefileten ut av kjøleskapet minst en halvtime før grilling. Tørk av kjøttet og krydre godt med salt og pepper. Pensle til slutt med olje før du legger fileten på direkte varme.

3 Grill indrefileten

Grill indrefileten på direkte varme til den har fått en fin og gyllen stekeskorpe rundt det hele. Flytt den deretter over på indirekte varme. Sett inn et steketermometer for å finne kjernetemperatur. Stikk det inn fra siden så det måler temperaturen i midten av kjøttet.

TIPS!

Kjernetemperaturer:

55 °C - Rå

58 °C - Medium

63 °C - Lyserosa

68 °C - Gjennomstekt

*Husk at kjernetemperaturen stiger et par grader etter du har tatt kjøttet av grillen.

4 La kjøttet hvile og server

Ta indrefileten av grillen når ønsket kjernetemperatur er nådd, og skvis gjerne en grillet sitron over kjøttet. Syrligheten vil fremheve kjøttsmaken.

La kjøttet hvile i 10 minutter under løs folie før det serveres. Da setter væsken seg og du får et saftig resultat.

Vel bekomme, fra den norske bonden!

Grilloppskrifter

Helgrillet ytrefilet med tomat og mozarellasalt

Ytrefilet med tomat og mozzarellasalat

Norsk ytrefilet på grillen er en sommerklassiker. Prøv sammen med tomat og mozzarella.

Marinade til biff
Rating of this product is 4.24 out of 5.

Marinade til biff

En god marinade til biff på grillen løfter smaken til nye høyder. Denne oppskriften er enkel og rask, og passer best til magert kjøtt av storfe. Denne marinaden gjør biffen frisk og saftig.

Tips til grillmat - Grillguiden fra Gilde

Grillguiden

Endelig grillsesong og grillmat! Her gir vi deg gode tips til grillmat, og lærer deg hvordan du kan oppnå de beste, mest smakfulle resultatene på grillen.

Aioli
Rating of this product is 3.67 out of 5.

Aioli

Hjemmelaget aioli er en slager på koldtbordet. Her har du en skikkelig god oppskrift.

Sommersalat med smårettskinke

Sommersalat med smårettskinke

Sommersalat er en lett og god rett som er enkel å lage!