Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Pisk eggeplommene med salt til de er tykke og lyse. Bruk en hurtigmikser eller en god visp. Finhakk to fedd hvitløk. Bland inn hvitløken, sennep og halvparten av sitronsaften.
2 Tilsett olje
Spe forsiktig inn oljen mens du visper. Du kan starte med en teskje og øke etterhvert, til en tynn stråle mens vispen/mikseren går.
3 Smak til og server
Smak til med resten av sitronsaften, salt og pepper. Nå kan du servere en nydelig, hjemmelaget aioli. Vel bekomme, fra den norske bonden!
Du trenger | ||
---|---|---|
Eggeplomme | 4 stk | |
Sitronsaft | 1 ss | |
Dijonsennep | 1 ts | |
Finhakket hvitløksfedd | 2 stk | |
Nøytral olje | 4 dl | |
Salt | 0,25 ts | |
Pepper | 0,25 ts |
Egg |
Sennep |
Se flere oppskrifter
Kjøttboller i tomatsaus
Prøv våre deilige italienske kjøttboller med spansk tapas-tilbehør som aioli, ovnsbakte poteter, salat, spekeskinke og manchego.
Karbonadesmørbrød
Karbonadesmørbrød er en klassiker, enten det er snitter til selskaper eller bare en ekstra god lunsj. Prøv vår variant!
Revet pinnekjøtt med rødkålsalat og søtpotetaioli
Herlig pinnekjøttrett med rødkålsalat og søtpotet aioli i tortillalefse.
Grillpølse med karamellisert løk og aioli
Grillpølse med karamellisert løk og aioli gir en ny dimensjon til pølsa. Prøv med din pølsefavoritt fra Gilde