Oppskrift på hjemmelagde fine hamburgerbrød
Fremgangsmåte
1
Slik gjør du
Ha alle ingredienser, med unntak av smøret, i kjøkkenmaskinen og elt i ca. 10 minutter på sakte til middels fart.
Tilsett smør i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er eltet godt inn i deigen etter ca. 5–10 minutter.
Øk farten underveis. Du skal nå ha en elastisk og smidig deig.
2
La heve til dobbel størrelse
La heve til dobbel størrelse. Del deigen i ca. 10 emner á ca. 100 g.
Trill emnene til boller som du trykker flate med håndflaten. La brødene etterheve i ca 30 minutter.
Syltet rødløk er godt på burgere. Dersom du ønsker å lage dette hjemme selv, finner du oppskrift på dette her: Slik sylter du rødløk hjemme.
3
Stek brødene i ovnen
Pensle brødene med lunkent vann og strø på sesamfrø. Stek brødene ved ca. 225 ℃ i 10-12 minutter.
Vel bekomme, fra den norske bonden!