Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Ha alle ingredienser, med unntak av smøret, i kjøkkenmaskinen og elt i ca. 10 minutter på sakte til middels fart.
Tilsett smør i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er eltet godt inn i deigen etter ca. 5–10 minutter.
Øk farten underveis. Du skal nå ha en elastisk og smidig deig.
2 La heve til dobbel størrelse
La heve til dobbel størrelse. Del deigen i ca. 10 emner á ca. 100 g.
Trill emnene til boller som du trykker flate med håndflaten. La brødene etterheve i ca 30 minutter.
TIPS!
Syltet rødløk er godt på burgere. Dersom du ønsker å lage dette hjemme selv, finner du oppskrift på dette her: Slik sylter du rødløk hjemme.
3 Stek brødene i ovnen
Pensle brødene med lunkent vann og strø på sesamfrø. Stek brødene ved ca. 225 ℃ i 10-12 minutter.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Du trenger | ||
---|---|---|
Melk | 2,5 dl | |
Gjær | 25 g | |
Vann | 1 dl | |
Hvitt sukker | 1 dl | |
Salt | 3/4 ts | |
Hvetemel | 500 g | |
Smør | 50 g | |
Sesamfrø | 1 pk |
Melkeprotein inkl laktose |
Gluten |
Se flere oppskrifter
Syltet rødløk
Å lage syltet rødløk går raskt og er veldig enkelt. Denne oppskriften er ferdig på tre enkle steg og passer til nesten all slags mat.
Smashburger
Prøv Birgers smashburger med syltet rødløk, cheddarost, tomater, salat og burgerdressing. Denne blir det kamp om!
Hamburger med blåmuggost
Burger med blåmuggost er digg! Bruk gjerne en sterk ost som for eksempel gorgonzola, fordi smaken avtar en del når osten blir varm.
Gresk lammeburger med tzatziki
Gresk hamburger av norsk lam med tzatziki! Gled deg til en gresk-norsk opplevelse!