Fremgangsmåte
1 Skjær potetene i staver
Begynn med å vaske potetene. Velg selv om du vil skrelle dem eller beholde skallet, og skjær potetene i staver. Vend potetene i olje, salt og pepper.
2 Stek i ovn eller i airfryer
Hvis du har airfryer stekes de først på 190 grader i 10 minutter. Ta ut kurven og vend på potetene, før du steker dem videre i ca. 10 minutter.
I ovn stekes de på i på 200 grader i 15-20 minutter. Følg godt med slik at de ikke blir brent men sprø. Hvis du ønsker dem ekstra sprø kan du sette på varmluft de siste minuttene.
3 Dryss over persille og server
For en ekstra pen servering kan du drysse litt persille over pommes fritesene før du serverer dem. Vel bekomme, fra den norske bonden!
Du trenger | ||
---|---|---|
Poteter | 4 stk (store) | |
Olje | 2 ss | |
Salt | 1 ts | |
Pepper | 1 ts |
Oppskrifter på hamburger
![Smashburger med syltet rødløk og hjemmelaget burgerdressing](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/Smashburger-no029731.jpg)
Smashburger
Prøv Birgers smashburger med syltet rødløk, cheddarost, tomater, salat og burgerdressing. Denne blir det kamp om!
![Umami burger](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/umami-burger.jpg)
Saftig umami burger
Supersaftig umami burger med sjampinjong, taleggio, ruccola, syltet rødløk og urtemajones! Denne blir det kamp om!
![Saftig hjemmelaget umami burger](https://www.gilde.no/assets/images/oppskrifter/_mediumArticle/8R9A9747.jpg)
Hamburger - Birgers oppskrifter og tips
Ingenting slår en skikkelig god hamburger! Her får du alle våre beste oppskrifter på hamburgere, tips og inspirasjon til tilbehør.
![Hamburger med blamuggost](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/Hamburger-med-blamuggost.jpg)
Hamburger med blåmuggost
Burger med blåmuggost er digg! Bruk gjerne en sterk ost som for eksempel gorgonzola, fordi smaken avtar en del når osten blir varm.
![Gilde burger bbq 16 9](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/gilde-burger-bbq_16-9.jpg)
Hjemmelaget hamburger med BBQ-dressing
Dette er en ekte BBQ-burger! Her viser vi deg hvordan du lager, steker og setter sammen en helt hjemmelaget hamburger. Med bare norsk kjøtt selvfølgelig!