Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Smelt smør og avkjøl. Varm vannet til ca. 37 ℃. Tilsett tørrgjær og rør godt, ca. 1 min. Ha i salt, sukker og smeltet smør i det våte og bland.
Tilsett hvetemel i flere omganger. Elt i ca. 3 minutter før du setter deigen til side i ca. 10 minutter på et lunt sted.
Bak ut små boller og la heve i ca. 20–30 min.
2 Kok emner / boller
Kok opp 2 l vann og 25 g natron. Kok bollene i ca. 20–30 sek. før du legger dem på et bakebrett med bakepapir.
Det er kokingen i natronvannet som gjør at de blir så brune.
3 Pensle brødene
Pensles med egg, og litt strøs med salt.
Lag mønster ved å gi brødene et snitt på toppen med en kniv. Stekes i ovnen ved 220 ℃ i ca. 15 minutter.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
TIPS!
Dersom du ønsker å lage syltet rødløk selv finner du oppskrift på dette her: Slik sylter du rødløk hjemme.
Du trenger | ||
---|---|---|
Vann | 3 dl (lunkent) | |
Gjær | 0,5 pk (tørrgjær) | |
Salt | 1 ts | |
Brunt sukker | 1 ss | |
Smør | 1 ss | |
Hvetemel | 500 g | |
PRIOR egg | 1 stk | |
Maldonsalt | ||
Natron | 25 g | |
Vann | 2 L |
Melkeprotein inkl laktose |
Gluten |
Egg |
Se flere oppskrifter
Syltet rødløk
Å lage syltet rødløk går raskt og er veldig enkelt. Denne oppskriften er ferdig på tre enkle steg og passer til nesten all slags mat.
Smashburger
Prøv Birgers smashburger med syltet rødløk, cheddarost, tomater, salat og burgerdressing. Denne blir det kamp om!
Hamburger med blåmuggost
Burger med blåmuggost er digg! Bruk gjerne en sterk ost som for eksempel gorgonzola, fordi smaken avtar en del når osten blir varm.
Gresk lammeburger med tzatziki
Gresk hamburger av norsk lam med tzatziki! Gled deg til en gresk-norsk opplevelse!