Fremgangsmåte
1 Bland alle ingredienser
Bland alle ingrediensene godt i en stor kjele. La den stå kaldt og trekke til seg smak, gjerne 10-12 timer.
2 Kok opp
Kok opp og la det småkoke i ca. 1 time før servering. Den hjemmelagde rødkålen er nå klar til å serveres sammen med julemiddagen.
God jul og vel bekomme, fra den norske bonden!
Du trenger | ||
---|---|---|
Rødkål | 1 stk | |
Appelsinjuice | 2,5 dl | |
Epler | 2 - 3 stk | |
Solbærsirup | 1 dl | |
Hvitt sukker | 1 ts | |
Rødvinseddik | 2 dl | |
Karve | 1 ss | |
Smør | 50 g | |
Malt nellik | 1 ts | |
Salt | 1 ss | |
Ripsgele | 2 ss | |
Rødvin | 2 dl |
Melkeprotein inkl laktose |
Se flere juleoppskrifter fra Gilde
![Ribbe](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/41679/Steke-ribbe.jpg)
Hvordan steke ribbe - med sprø svor
Slik steker du perfekt ribbe til jul med garantert sprø svor!
![Ribbe no028061](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/Ribbe-no028061_2021-11-09-151141.jpg)
![Brun saus til ribbe](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/3125407/no014536.jpg)
Saus til ribbe
Brun saus til ribbe er et tradisjonelt og nydelig tilbehør. Her er en enkel oppskrift med fløte for ekstra god smak.
![Tilbehør til juleribbe](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/43162/Gilde-Jul-2018-no022910.jpg)
![Ribbe med medisterkaker og appelsinsaus](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/Ribbe-med-medisterkaker-på-bord.jpg)
Ribbe med medisterkaker og appelsinsaus
Ribbe til jul er for mange et must! hva med å prøve klassisk ribbe, men med appelsinsaus?