Fremgangsmåte
1 Bland alle ingredienser
Bland alle ingrediensene godt i en stor kjele. La den stå kaldt og trekke til seg smak, gjerne 10-12 timer.
2 Kok opp
Kok opp og la det småkoke i ca. 1 time før servering. Den hjemmelagde rødkålen er nå klar til å serveres sammen med julemiddagen.
God jul og vel bekomme, fra den norske bonden!
Du trenger | ||
---|---|---|
Rødkål | 1 stk | |
Appelsinjuice | 2,5 dl | |
Epler | 2 - 3 stk | |
Solbærsirup | 1 dl | |
Hvitt sukker | 1 ts | |
Rødvinseddik | 2 dl | |
Karve | 1 ss | |
Smør | 50 g | |
Malt nellik | 1 ts | |
Salt | 1 ss | |
Ripsgele | 2 ss | |
Rødvin | 2 dl |
Melkeprotein inkl laktose |
Se flere juleoppskrifter fra Gilde
Hvordan steke ribbe - med sprø svor
Slik steker du perfekt ribbe til jul med garantert sprø svor!
Saus til ribbe
Brun saus til ribbe er et tradisjonelt og nydelig tilbehør. Her er en enkel oppskrift med fløte for ekstra god smak.
Ribbe med medisterkaker og appelsinsaus
Ribbe til jul er for mange et must! hva med å prøve klassisk ribbe, men med appelsinsaus?