Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Her kan du enten lage hjemmelaget hamburger eller bruke ferdige. Hvis du vil kjøpe ferdige anbefaler vi Gildes Herford & Charolais burger!
Begynn med å sette på ovnen og stek pommes fritt etter anvisning på pakken.
Stek burgerne ca. 4 minutter på hver side til du blir gylne. Denne tiden er beregnet dersom hamburgeren er romtemperert. Vi anbefaler alltid å legge ut hamburgeren fra kjøleskapet litt før den skal stekes.
Hvis du skal grille burgeren er det enkelt - stek på den ene siden til kjøttkraften kommer til syne. Snu og stek til kjøttkraften kommer opp på andre siden.
TIPS!
Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier.
2 Lag hamburgerdressing
Mens burgerne er i stekepannen lager du hamburgerdressing. Denne er superlett å lage. Ta rømme, majones og ketchup i en bolle og rør sammen til dressing.
Du trenger | ||
---|---|---|
Pommes frites | 400 g | |
Hamburger | 4 stk | |
Olivenolje | til steking | |
Gilde Stjernebacon | 8 skiver | |
Hamburgerbrød | 8 stk | |
Tomatskiver | 4 stk | |
Salat | 4 blader | |
Rødløk | 0,5 stk | |
Burgerdressing | ||
Rømme | 2 ss | |
Majones | 1 ss | |
Ketchup | 1 ss |
Gluten |
Melkeprotein inkl laktose |
Egg |
Kjøp produkter fra Gilde på nett
Se flere oppskrifter
Syltet rødløk
Å lage syltet rødløk går raskt og er veldig enkelt. Denne oppskriften er ferdig på tre enkle steg og passer til nesten all slags mat.
Smashburger
Prøv Birgers smashburger med syltet rødløk, cheddarost, tomater, salat og burgerdressing. Denne blir det kamp om!
Hamburger med blåmuggost
Burger med blåmuggost er digg! Bruk gjerne en sterk ost som for eksempel gorgonzola, fordi smaken avtar en del når osten blir varm.
Gresk lammeburger med tzatziki
Gresk hamburger av norsk lam med tzatziki! Gled deg til en gresk-norsk opplevelse!