Fremgangsmåte
1 Begynn med å krydre lammelåret
Gni lammelåret godt inn med salt og pepper. Del hvitløk i tynne båter. Skjær lommer i steken med en kniv, og stikk inn hvitløksbåter og kvaster av rosmarin.
2 Sett lammelåret i ovn i 2-3 timer
Stek på 125° C i 2-3 timer. Når steketermometeret viser 58° C er steken rosa - ved 70° C er den gjennomstekt.
3 La lammelåret hvile i 15 min
La steken hvile minst et kvarter før den skjæres opp. Pakk den gjerne inn i folie, men husk at kjernetemperaturen vil fortsette å stige et par tre grader.
4 Skjær opp låret i flotte skiver
Skjær opp låret i fine skiver og server med ønsket tilbehør.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Kjøp lammelår på nett
Kjøp produkter fra Gilde på nett
Sjekk våre lammeoppskrifter
Grillet lammebog med tabbouleh og appelsin yoghurt
Lam er ordentlig påskemat, og lam på grillen smaker fantastisk godt! Bogen er en av de mest smaksrike delene av lammet, og her serveres den med spennende og delikat tilbehør. Tabbouleh er en frisk og…