Go to main content
Slik helsteker du lammelår

Ett mørt og saftig lammelår er nydelig mat til påske og høstsesongen. Steketid, langtidssteking, steketemperatur og kjernetemperatur er avgjørende for å få det perfekte resultatet. I denne guiden viser vi steg for steg hvordan du tilbereder og steker lammelår.

The current vote is 5 stars out of 5.
(8)
Lammelår steg 4
195 minutter
Lett
6 personer

Fremgangsmåte

1 Begynn med å krydre lammelåret

Lammelår steg

Gni lammelåret godt inn med salt og pepper. Del hvitløk i tynne båter. Skjær lommer i steken med en kniv, og stikk inn hvitløksbåter og kvaster av rosmarin.

2 Sett lammelåret i ovn i 2-3 timer

Lammelår steg 2

Stek på 125° C i 2-3 timer. Når steketermometeret viser 58° C er steken rosa - ved 70° C er den gjennomstekt.

3 La lammelåret hvile i 15 min

Lammelår steg 3

La steken hvile minst et kvarter før den skjæres opp. Pakk den gjerne inn i folie, men husk at kjernetemperaturen vil fortsette å stige et par tre grader.

4 Skjær opp låret i flotte skiver

Lammelår steg 4

Skjær opp låret i fine skiver og server med ønsket tilbehør.

Vel bekomme, fra den norske bonden!

Kjøp lammelår på nett

Kjøp produkter fra Gilde på nett

Sjekk våre lammeoppskrifter

Lammeskiver av bog med tabbouleh
Rating of this product is 5 out of 5.

Grillet lammebog med tabbouleh og appelsin yoghurt

Lam er ordentlig påskemat, og lam på grillen smaker fantastisk godt! Bogen er en av de mest smaksrike delene av lammet, og her serveres den med spennende og delikat tilbehør. Tabbouleh er en frisk og…