Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Skjær av endene på rosenkålen og del de i to. Grovhakk mandler og tørrist de i stekepanne til gyldne. Sett til siden.
2 Stek rosenkål og sosisser
Smelt smør i stekpanne og ha i rosenkål og sossiser. Salte og pepre. Stek det er klart, og ha over tyttebærsyltetøy og finhakket bladpersille.
3 Servér
Servér med godt brød. Kjapp og god førjuls- eller romjulsmiddag!
Vel bekomme, fra den norske bonden!
TIPS!
Tips! Bruk gjerne medisterkaker eller andre julepølser også.
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde sosisser | 400 g | |
Smør | 50 g | |
Rosenkål | 1 pose | |
Mandler | 100 g | |
Tyttebærsyltetøy | 3 ss | |
Bladpersille | 1 neve | |
Brød |
Melkeprotein inkl laktose |
Nøtter |
Gluten |
Fler juleoppskrifter
Ovnsgrillet pinnekjøtt med sprø grønnsaker
I denne retten bruker du rester av pinnekjøtt. Lompene finner du i frysedisken i butikken. Alternativt kan du bruke små tortillas.
Pinnekjøttrester med tabbouleh og yoghurt-dressing
I denne retten bruker du pinnekjøttrester. Hvis du vil prøve denne retten uten at du har rester, beregner du ca. 400 - 600g pinnekjøtt.
Grillet pinnekjøtt med rødkålsalat, nøtter og klementin
Selv om denne retten tar 3 timer å lage er det bare ca. 45 minutter med forberedelser. Beregn alltid 500g pinnekjøtt per person.
Pinnekjøtt med «Pommes Anna» på kålrot og søtpotet
Selv om denne retten tar 3 timer å lage er det bare ca. 60 minutter med forberedelser. Beregn alltid 500g pinnekjøtt per person.