Go to main content
Julepølse med søtpotet og blåmuggkrem

Syltet rødkål, ovnsstekte søtpotet-fries, frisk timian og pannestekt grønnkål med hvitløk. Blir det bedre?

The current vote is 5 stars out of 5.
(2)
Julepolser
60 minutter
Middels
4 personer

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

Ha eddik, sukker og vann i en kjele og legg i kanelstang, stjerneanis og nellikspiker.

Kok opp slik at alt sukkeret løser seg opp. Finsnitt kål og løk og legg det i kjelen. La det stå et par timer hvis du har tid – eller bruk det når resten av retten er ferdig.

NB: Husk at dette er godt tilbehør til mye av julematen så lag en stor batch hvis du vil og ha i kjøleskapet. Godt til medisterkaker, ribbe og som topping på leverpostei.

2 Lag søtpotet-fries

Skrell og del søtpotet i staver. Legg de i en ildfast form og ha over grovhakket hvitløk, saften av sitron, olje, smør salt og pepper og vend godt sammen. Stek det på varmluft på 200 grader i ca 40 min. La de bli godt stekt.

3 Lag blåmuggkrem

Bryt opp blåmuggost i grove biter og vend inn creme fraiche og hakket timian.

4 Stek pølser og grønnkål

Del Gilde julepølser i biter og stek de i smør i stekepanne. Hold de varme –stek så grønnkålen sammen med et par knuste hvitløsfedd i olje et par minutter til kålen faller litt sammen. Salte og pepre.

5 Server

Server pølsene med deilig syltet rødkål og løk, grønnkål, søtpotet-fries og blåmuggostkrem.

TIPS!

Tips!

Dette tilbehøret kan fint brukes til medisterkaker, og juleskinke også.

Brtuyfzbbz

Julepølse Røkt 400g

NYT
7y3nxpyluu

Julepølse Kokt 400g Enh

NYT

Du trenger
Julepølse 400 g
Søtpotet 2 stk
Hvitløksfedd 4 stk
Sitron 0,5 stk
Salt & Pepper
Olivenolje til steking
Smør 2 ss
Grønnkål 1 pk
Syltet rødløk
Eddik 1 dl
Hvitt sukker 2 dl
Vann 3 dl
Kanelstang 1 stk
Stjerneanis 2 stk
Nellikspiker 6 stk
Rødløk 1 stk
Rødkål 0,25 stk
Blåmuggost-krem
Selbu blå (evt. annen blåmuggost) 1 stk
Crème fraîche 1 dl
Timian 1 neve

Melkeprotein inkl laktose

Se flere oppskrifter

Julefjøl med roastbiff
Rating of this product is 5 out of 5.

Julefjøl med roastbiff

Enkelt og godt i den travle førjulstid – men også lukseriøst på et julebord. Rødbeter i grove biter, kapers, rømme, gressløk, pepper, ristet rugbrød, salattopper, grove skiver smør, remulade.

Medisterkaker
Rating of this product is 3.5 out of 5.

Medisterkaker med lun julesalat

Lun salat med småpoteter, og rosenkålblader, epler, mandler, appelsin og basilikumrømme.

Spyd med julesylte
Rating of this product is 5 out of 5.

Spyd med julesylte

Små spyd med edamer og skivet sylte. Tranbærsyltetøy, sennep- og philadelphiakrem. Pære, fiken, pepperkaker og julekake. En skikkelig fjøl med juletapas.

Julepølse med potetmos og grønnsaker
Rating of this product is 4 out of 5.

Julepølse med potetmos og grønnsaker

En litt annerledes måte å spise julepølser, med selleri- og potetmos, sylteagurk, grov sennep, pannestekt gulrot med mandler og persille.

Julesylte med eple, kapers og bacon

Julesylte med eple, kapers og bacon

En litt annerledes måte å spise julesylte på. Salat, eple, bacon og kapers, serveres på ristet landbrød.