Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Ha eddik, sukker og vann i en kjele og legg i kanelstang, stjerneanis og nellikspiker.
Kok opp slik at alt sukkeret løser seg opp. Finsnitt kål og løk og legg det i kjelen. La det stå et par timer hvis du har tid – eller bruk det når resten av retten er ferdig.
NB: Husk at dette er godt tilbehør til mye av julematen så lag en stor batch hvis du vil og ha i kjøleskapet. Godt til medisterkaker, ribbe og som topping på leverpostei.
2 Lag søtpotet-fries
Skrell og del søtpotet i staver. Legg de i en ildfast form og ha over grovhakket hvitløk, saften av sitron, olje, smør salt og pepper og vend godt sammen. Stek det på varmluft på 200 grader i ca 40 min. La de bli godt stekt.
3 Lag blåmuggkrem
Bryt opp blåmuggost i grove biter og vend inn creme fraiche og hakket timian.
4 Stek pølser og grønnkål
Del Gilde julepølser i biter og stek de i smør i stekepanne. Hold de varme –stek så grønnkålen sammen med et par knuste hvitløsfedd i olje et par minutter til kålen faller litt sammen. Salte og pepre.
5 Server
Server pølsene med deilig syltet rødkål og løk, grønnkål, søtpotet-fries og blåmuggostkrem.
TIPS!
Tips!
Dette tilbehøret kan fint brukes til medisterkaker, og juleskinke også.
Du trenger | ||
---|---|---|
Julepølse | 400 g | |
Søtpotet | 2 stk | |
Hvitløksfedd | 4 stk | |
Sitron | 0,5 stk | |
Salt & Pepper | ||
Olivenolje | til steking | |
Smør | 2 ss | |
Grønnkål | 1 pk | |
Syltet rødløk | ||
Eddik | 1 dl | |
Hvitt sukker | 2 dl | |
Vann | 3 dl | |
Kanelstang | 1 stk | |
Stjerneanis | 2 stk | |
Nellikspiker | 6 stk | |
Rødløk | 1 stk | |
Rødkål | 0,25 stk | |
Blåmuggost-krem | ||
Selbu blå (evt. annen blåmuggost) | 1 stk | |
Crème fraîche | 1 dl | |
Timian | 1 neve |
Melkeprotein inkl laktose |
Se flere oppskrifter
Julefjøl med roastbiff
Enkelt og godt i den travle førjulstid – men også lukseriøst på et julebord. Rødbeter i grove biter, kapers, rømme, gressløk, pepper, ristet rugbrød, salattopper, grove skiver smør, remulade.
Medisterkaker med lun julesalat
Lun salat med småpoteter, og rosenkålblader, epler, mandler, appelsin og basilikumrømme.
Spyd med julesylte
Små spyd med edamer og skivet sylte. Tranbærsyltetøy, sennep- og philadelphiakrem. Pære, fiken, pepperkaker og julekake. En skikkelig fjøl med juletapas.
Julepølse med potetmos og grønnsaker
En litt annerledes måte å spise julepølser, med selleri- og potetmos, sylteagurk, grov sennep, pannestekt gulrot med mandler og persille.
Julesylte med eple, kapers og bacon
En litt annerledes måte å spise julesylte på. Salat, eple, bacon og kapers, serveres på ristet landbrød.