Fremgangsmåte
1 Lag knekkebrød først
Varm ovnen til 180 grader. Bland sammen rugmel, hvetemel, linfrø og natron i en bolle. Ha i sirup, vann og karve og bland godt sammen. Ha eventuelt i mer vann.
Kjevle ut deigen så tynn som mulig. Trykk ut runde knekkebrød ved å bruke baksiden på en bolle i den størrelsen du ønsker.
Finn et lite glass til sirkel i midten. Legg sirklene på en stekeplate med bakepapir. Dryss over flaksalt og hakkede gresskarfrø og stek på 180 °C i 5-7 min, eller til de har fått en gylden fin farge.
2 Lag syltet løk og agurk
Kok opp syltelake til sukkeret smelter og legg i alt krydder. Ha i rødløk i tynne båter, og delte små cornisons (de er allerede syltet, men vil ta til seg mer julesmak av krydderet) La stå i minst en time – men gjerne over natten. Dette er også en fin julegave å gi bort sammen med et beger julepostei – perfekt vertinnegave!
3 Stek bacon
Stek lutefiskbacon (ternet bacon) i stekepanne og ha aioli i skål. Lun leverposteien i ovnen på 150 grader i 10 min. Server Leverposteien toppet med lutefiskbacon og timian på en fjøl med syltet rødløk og hjemmelaget knekkebrød.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
TIPS!
Tips! Dette tilbehøret er godt til alt av Gilde sitt julepålegg også. Perfekt på lunsjbordet i førjulstiden!
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde julepostei | 1 pk | |
Gilde Stjernebacon | 1 pk (i ternet) | |
Aioli | 1 beger | |
Timian | 1 neve | |
Syltet rødløk | ||
Rødløk | 2 stk | |
Små hele sylteagurk | ||
Stjerneanis | 4 stk | |
Nellikspiker | 6 stk | |
Laurbærblad | 1 stk | |
Syltelake | ||
Vann | 3 deler | |
Hvitt sukker | 2 deler | |
Eddik | 1 del | |
Knekkebrød | ||
Rugmel | 3 dl | |
Hvetemel | 2 dl | |
Linfrø | 2 ss | |
Natron | 0,5 ts | |
Sirup | 2 ss (mørk) | |
Vann | 2 dl | |
Karve | 1 ss | |
Gresskarkjerner | 2 ss | |
Flaksalt | 1 ss |
Egg |
Gluten |
Fler juleoppskrifter
Pinnekjøttpizza med juletopping
Hvor deilig er det ikke med pizza i romjulen? Her har du en variant der du kan bruke restene av pinnekjøttet til topping sammen med friskt granateple. Denne retten kan ta opp til 1 time å lage dersom…
Slik vanner du ut pinnekjøttet
Fordi pinnekjøttet er saltet og tørket, og noe røkt, må kjøttet vannes ut før man tilbereder det. Avansert? ikke i det hele tatt! Her viser vi deg hvordan.
Kålrabistappe med gulrot
Kålrabistappe er et klassisk tilbehør til pinnekjøtt. Denne oppskriften inneholder gulrot og fløte, for ekstra god smak. Beregn ca. 100-150g kålrotstappe per person.