Go to main content
Julepostei med syltet rødløk og julekrydrede sylteagurker

Gjerne lag syltet rødløk og knekkebrød dagen i forveien.

The current vote is 0 stars out of 5.
(0)
Julepostei no022898 PNG
60 minutter
Middels
4 personer

Fremgangsmåte

1 Lag knekkebrød først

Varm ovnen til 180 grader. Bland sammen rugmel, hvetemel, linfrø og natron i en bolle. Ha i sirup, vann og karve og bland godt sammen. Ha eventuelt i mer vann.

Kjevle ut deigen så tynn som mulig. Trykk ut runde knekkebrød ved å bruke baksiden på en bolle i den størrelsen du ønsker.

Finn et lite glass til sirkel i midten. Legg sirklene på en stekeplate med bakepapir. Dryss over flaksalt og hakkede gresskarfrø og stek på 180 °C i 5-7 min, eller til de har fått en gylden fin farge.

2 Lag syltet løk og agurk

Kok opp syltelake til sukkeret smelter og legg i alt krydder. Ha i rødløk i tynne båter, og delte små cornisons (de er allerede syltet, men vil ta til seg mer julesmak av krydderet) La stå i minst en time – men gjerne over natten. Dette er også en fin julegave å gi bort sammen med et beger julepostei – perfekt vertinnegave!

3 Stek bacon

Stek lutefiskbacon (ternet bacon) i stekepanne og ha aioli i skål. Lun leverposteien i ovnen på 150 grader i 10 min. Server Leverposteien toppet med lutefiskbacon og timian på en fjøl med syltet rødløk og hjemmelaget knekkebrød.

Vel bekomme, fra den norske bonden!

TIPS!

Tips! Dette tilbehøret er godt til alt av Gilde sitt julepålegg også. Perfekt på lunsjbordet i førjulstiden!

Flyt8vcf6u

Ovnsbakt Julepostei Original 350g

NYT
Vvae2ylzp7

Lutefiskbacon 250g

NYT

Du trenger
Gilde julepostei 1 pk
Gilde Stjernebacon 1 pk (i ternet)
Aioli 1 beger
Timian 1 neve
Syltet rødløk
Rødløk 2 stk
Små hele sylteagurk
Stjerneanis 4 stk
Nellikspiker 6 stk
Laurbærblad 1 stk
Syltelake
Vann 3 deler
Hvitt sukker 2 deler
Eddik 1 del
Knekkebrød
Rugmel 3 dl
Hvetemel 2 dl
Linfrø 2 ss
Natron 0,5 ts
Sirup 2 ss (mørk)
Vann 2 dl
Karve 1 ss
Gresskarkjerner 2 ss
Flaksalt 1 ss

Egg
Gluten

Fler juleoppskrifter

Juleribbe

Slik tiner du ribba på rett måte

Hvordan tine ribbe riktig? Her får du svaret!

Pinnekjottpizza
Rating of this product is 5 out of 5.

Pinnekjøttpizza med juletopping

Hvor deilig er det ikke med pizza i romjulen? Her har du en variant der du kan bruke restene av pinnekjøttet til topping sammen med friskt granateple. Denne retten kan ta opp til 1 time å lage dersom…

Pinnekjott no05515
Rating of this product is 4 out of 5.

Slik vanner du ut pinnekjøttet

Fordi pinnekjøttet er saltet og tørket, og noe røkt, må kjøttet vannes ut før man tilbereder det. Avansert? ikke i det hele tatt! Her viser vi deg hvordan.

Kålrabistappe
Rating of this product is 3.44 out of 5.

Kålrabistappe med gulrot

Kålrabistappe er et klassisk tilbehør til pinnekjøtt. Denne oppskriften inneholder gulrot og fløte, for ekstra god smak. Beregn ca. 100-150g kålrotstappe per person.

Leverpostei med bacon og paprika
Rating of this product is 5 out of 5.

Leverpostei med bacon og paprika

Du kan også bruke Gilde baconpostei i denne oppskriften.