Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Bland smør med appelsinzest og sitronsaft og smør juleskinken med dette. Varm den i en ildfast form på 180 grader i 15 min.
2 Lag ostekrem
Rør sammen blåmuggost og creme fraiche og lag en grov ostekrem.
3 Server
Legg salattopper på et stort fat, fordel utover skiver av klementin, stangselleri i staver, delte druer og grovhakkede valnøtter. Server skiver av juleskinke med klementinsalat, strø over hakket persille og server med ostekrem og lefser.
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde juleskinke | 1 kg | |
Smør | 50 g | |
Appelsin (saften) | 1 stk | |
Klementiner | 8 stk | |
Småbladet salat | 200 g | |
Grønne druer | 1 klase | |
Stangselleri | 2 stk | |
Bladpersille | 2 never | |
Blåmuggost | 150 g | |
Crème fraîche | 4 ss | |
Valnøtter | 1 dl | |
Lomper |
Melkeprotein inkl laktose |
Selleri |
Nøtter |
Gluten |
Flere juleoppskrifter
Pinnekjøttpizza med juletopping
Hvor deilig er det ikke med pizza i romjulen? Her har du en variant der du kan bruke restene av pinnekjøttet til topping sammen med friskt granateple. Denne retten kan ta opp til 1 time å lage dersom…
Slik vanner du ut pinnekjøttet
Fordi pinnekjøttet er saltet og tørket, og noe røkt, må kjøttet vannes ut før man tilbereder det. Avansert? ikke i det hele tatt! Her viser vi deg hvordan.
Kålrabistappe med gulrot
Kålrabistappe er et klassisk tilbehør til pinnekjøtt. Denne oppskriften inneholder gulrot og fløte, for ekstra god smak. Beregn ca. 100-150g kålrotstappe per person.