Norsk juleskinke med sennepsmajones, ovnsbakt kålrot i biter, rødkålsalat med eple og tyttebær.
Fremgangsmåte
1
Slik gjør du
Sett ovnen på 180 grader. Ta juleskinken ut av posen. Ta vekk nettet.
2
Mariner skinken
Bland sammen sennep og griljermel til en tykk røre. Fordel sennepsrøren på toppen av juleskinken. Stek skinken i ovnen i ca. 30 min.
3
Ovnsbak kålrot
Skrell kålrot og del den opp i mindre terninger. Legg kålroten i en ildfastform sammen med smør, hvitløk i grove biter, salt og pepper.
Stek i ovnen under juleskinken i ca. 20 min eller til kålroten er myk og litt sprø.
4
Lag rødkålsalat
Bland sammen majones, sennep, estragon, salt og pepper til en dressing. Skjær rødkål i tynne strimler og lag en salat med tyttebær, salatblader, olje salt, pepper og litt appelsinsaft.