Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Begynn med agurksalaten. Slå agurkene så de sprekker, med en kjevle. Del agurkene deretter i to på langs og skjær i 2 cm tykke biter. Ha i en bolle med saltet og la stå i 30 minutter for å trekke vann ut av agurkene. Hell av vannet, skyll agurkene og ha i de resterende ingrediensene.
OBS! Om du lar porchetta hvile i kjøleskapet med marinade over natten, venter du med å lage agurksalaten til dagen du skal steke porchetta.
2 Lag asiatisk marinade
Bland sammen ingrediensene til den koreanske marinaden i en bolle og varm opp i enten mikrobølgeovn eller i en kjele på stekeplate til det brune sukkeret har smeltet.
3 Tilbered ribba
Begynn med å skjære bort ribs fra ribba. Disse kan du spare til senere.
Legg ribba med svorsiden ned på en fjøl og skjær i kjøttet slik at det kan brettes ut. Tenk på kjøttet som en bok du skal åpne.
Hell halvparten av marinaden over i en ny bolle – Resten av marinaden skal vi bruke senere i oppskriften. Pensle hele undersiden av ribba med marinaden. Brett kjøttet sammen igjen og pensle utsiden, men ikke svoren.
4 Rull og bind opp ribba til en porchetta
Etter at marinaden er påført, ruller du ribba fra en av de lengre sidene og bind deretter rullen godt sammen med hyssing. Her kan det være vært å være to stykker.
Legg ribba på en rist over et stekebrett med sømmen ned. Salte svoren om det ikke allerede har blitt gjort, og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter. Men helst over natten for at marinaden virkelig får satt seg.
5 Steking
Tørk av fuktigheten som har samlet seg på svoren, og stek ribba i 1 time og 30 minutter. 140 grader over- og undervarme.
Ta deretter ut ribba og sett ovnen til 160 grader over- og undervarme.
I den ildfaste formen legger du nå i epleskiver, gulrøtter, rødløk, kyllingkraft, hvitvinseddik, og eplejuice.
Legg ribba tilbake oppi formen, men pass på så den ikke treffer krafta under.
6 Stek ribba videre
Stek ribba videre i 2 timer, eller til en kjernetemperatur på 63 grader, og tørk svoren hver halvtime med kjøkkenpapir. Hold svoren så tørr som mulig for sprø svor.
Tørk svoren og pensle med vanlig hvit eddik (ribba vil ikke smake eddik).
Skru opp ovnen til 230 grader med grillelement, og stek i 3-5 min, deretter snur du porchettaen 90 grader og steker i 3-5 minutter til, og fortsett sånn rundt hele porchettaen. Følg med nøye når svoren begynner å poppe så det ikke brenner seg.
7 Server
Server med den resterende marinaden som dip, og en enkel kinesisk agurksalat, roasted potatoes, og rødkål.
Ekstra Kjøttrik Ribbe 3,2 kg
Du trenger | ||
---|---|---|
Ribbe fra Gilde | 3 - 4 kg | |
Asiatisk agurksalat | ||
Agurk | 2 stk | |
Salt | 1 ss | |
Soyasaus | 2 ss | |
Sesamolje | 2 ss | |
Sesamfrø | 2 ss | |
Hvitløksfedd | 1 stk (revet) | |
Vårløk | 2 stk (i tynne skiver) | |
Til kraft i formen | ||
Selleristang | 2 stk | |
Gulrøtter | 2 stk | |
Rødløk | 1 stk | |
Hvitløk | 1 hele stk | |
Hvitvinseddik | 0,5 dl | |
Eplejuice | 2 dl | |
Eddik (7 %) | til pensling av ribba | |
Asiatisk marinade | ||
Soyasaus | 1 dl | |
Sesamolje | 0,5 dl | |
Brunt sukker | 4 ss | |
Finhakket hvitløksfedd | 1 stk | |
Finrevet ingefær | 1 ss | |
Pepper | 1 ss | |
Gochujang koreansk chili paste | ||
Riseddik | 2 ss |
Gluten |
Soya |
Selleri |
Prøv også disse oppskriftene
Kaaynes ultimate julesandwich
Prøv Kaaynes diggeste julesandwich med sylte, roastbiff, skinkestek, sennepsaus og rødløk.
Asiatisk ribbe med glaze og bao buns
En uforglemmelig julefeiring med asiatisk ribbe og luftige bao buns. La ribben marinere i en glaze med asiatiske smaker, som gir den en herlig og unik smak. Her får du det beste fra julens tradisjoner…
Juleramen
Lei av de kjente julesmakene og tradisjonskost i jula? Lag en deilig ramen med masse smak! Bruk rester etter juleribba, nyt den på en annerledes måte og forhindre matsvinn i romjulen.