Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Snitt pølsene og stek i en kjele med litt olje. Tilsett tomater, hvitløk, oregano, timian, spisskummen, pepper, kanel, nelliker, chipotlepulver, oksebuljong, vann, tomater og småkok i fem minutter.
2 Trekk chili
Skjær av stilken på chiliene. Fjern frøene og la chiliene trekke 10 minutter i kokende vann.
3 Skjær opp pølsene og lag ferdig tomatsaus
Ta ut pølsene av gryta og skjær i diagonale skiver. Hell tomatsausen over i en blender sammen med chiliene. Blend og hell over i gryta igjen.
4 Stek lefsene sprø på begge sider
Dypp en tacolefse i sausen, legg i en varm stekepanne, med omtrent fire-fem pølseskiver, litt revet ost, hakket gul løk og koriander. Brett over lefsen og stek på medium-høy varme til den er sprø på begge sider.
5 Dypp birria tacoene sausen og spis

Legg tacoene på en tallerken og hell noe av tacosausen i en liten skål for å dyppe tacoen i.
Bon apetit, fra Kaayne og den norske bonden!

xChipotle- og Arbolpølse 225g Enh
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde Pølsemakerens beste Chipotle & Arbol | 2 pk (6 pølser) | |
Hermetiserte tomater | 400 g | |
Revet ost | 2 dl | |
Hvitløksfedd | 4 stk | |
Arbol Chili | 2 stk | |
Oksebuljong | 1 firkant | |
Vann | 4 dl | |
Guajillo chili | 1 stk | |
Oregano | 1 ts | |
Timian | 1 ts | |
Spisskummen | 1 ts | |
Knust sort pepper | ||
Chipotle chilipulver | 0,5 ts | |
Kanel | 0,5 ts | |
Nellik | 2 stk | |
Hvitvinseddik | 0,5 dl | |
Koriander | 1 potte | |
Tortillalefser | 16 stk (små) |
Melkeprotein inkl laktose |
Gluten |
Se også

Kaaynes pølser med ovnsbakt brie og patatas bravas
En digg middag med pølsemakerens beste pølser med tomat og urter sammen patatas bravas og ovnsbakt brie laget av matinfluenser Kaayne.


Bratwurst med knuste poteter og fetadipp
Dette middagstipset er en 6´er på terningen! I hvertfall det VG ga oss på sin test av Gilde Bratwurst. Prøv nyheten du også!

Pasta med siliana ostepølse og auberginemos
Pølse og pasta er så digg sammen. Prøv denne norske pølsa med italienske smaker! Perfekt til hverdags!

Chorizo med melon og avokadosalat
Oppskrift med spansk chorizo pølse toppet med asiatisk vinaigrette. Lett å lage og ferdig på ca. 20 minutter.