Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Bland sammen yoghurt og presset hvitløk i en skål. Rasp agurken grovt og press ut væsken. Ha i agurk og mais i yoghurten, bland godt sammen og smak til med salt og pepper. Del opp paprika i store båter. Stek de i en panne i litt olje, evt. 15 minutter i ovnen i en ildfastform.
2 Del opp pita og stek karbonader
Del opp pita brødene på midten. Stek Gilde karbonader i litt smør i en stekepanne på middels temperatur til de er gjennomvarme.
3 Servér
Server de nystekte karbonadene i pitabrød med hjertesalat, rødløk i båter, delte tomater, tzatziki, grillet paprika og litt oregano.
Du trenger | ||
---|---|---|
Karbonader | 1 pk | |
Pitabrød | 4-8 stk | |
Gresk yoghurt | 3 dl | |
Hvitløksfedd | 2 stk | |
Agurk | 0,5 stk | |
Mais | 1 dl | |
Salt & Pepper | ||
Oregano | 1 neve | |
Rød paprika | 2 stk | |
Cherrytomater | 1 boks | |
Hjertesalat | 1 stk | |
Rødløk | 1 stk |
Gluten |
Melkeprotein inkl laktose |
Se flere oppskrifter
Gilde Karbonadesandwich
Denne sandwichen blir det kamp om! Prøv Gilde-kokken Birger sin oppskrift!
Kjøttpølser med pasta
Kjøttpølser med pasta er en perfekt hverdagsmiddag som smaker godt, og er enkel og rask å lage!
Kjøttkaker i brun saus med potet
Kjøttkaker i brun saus er en klassiker som nesten alle nordmenn har et varmt forhold til. Prøv denne tradisjonelle oppskriften fra den norske bonden!
Karbonadesmørbrød
Karbonadesmørbrød er en klassiker, enten det er snitter til selskaper eller bare en ekstra god lunsj. Prøv vår variant!
karbonader med egg på pannestekt landbrød
Karbonader og speilegg er enkelt, rakt og supergodt. kos deg med et skikkelig karbonadesmørbrød fra den norske bonden!