Go to main content
Karbonader med fløtesaus og potetmos

Karbonader i fløtesaus er en middag som er en favoritt i mange norske hjem! Prøv vår variant med spennende tilbehør.

The current vote is 3 stars out of 5.
(3)
Karbonader med flotesaus og potetmos
40 minutter
Middels
4 personer

Fremgangsmåte

1 Lag potetmos

Skrell poteter og kok de møre. Mos de grovt og ha i smør og melk. Smak til med salt og pepper. Mens potetene koker lager du sausen.

2 Lag saus

Smelt smøret i en kasserolle og visp inn melet. Spe med varm kraft mens du visper for å unngå klumper. La sausen småkoke under omrøring i 5 minutter. Tilsett fløte og gi sausen et nytt oppkok. Smak til med salt og kvernet pepper.

3 Kok asparges og stek karbonader

Kok så asparges i lettsaltet vann i ca. 3 min. Stek så Gilde karbonader i litt smør i en stekepanne på middels temperatur, til de er gjennomvarme.

4 Hvis du vil lage karbonader fra bunn

Elt karbonadedeig lett med salt, pepper og potetmel. Rør inn en halv dl vann. Form karbonadene til store, flate kaker (8 stk per 500 g karbonadedeig).

Bruk en ikke for skarp kniv til å lage rutemønster på overflaten. Brun karbonadene i margarin på begge sider ved forholdsvis høy varme. Etterstek på svak varme i 2-3 minutter.

5 Server

Server karbonadene med potetmos, fløtesaus, druer og nykokt asparges. Topp gjerne med fersk bladpersille.

Vel bekomme, fra den norske bonden!

TIPS!

Man kan alltids kjøpe fløtesaus og potetmos ferdig hvis man har dårlig tid.

Kyknag6ctm

Karbonader 720g

NYT
7udmlxn55k

Karbonadedeig Storfe Usv 5% 400g Enh

Nøkkelhull NYT

Du trenger
Karbonader 1 pk
Poteter 500 g
Smør 20 g
Melk 1 dl
Druer 0,5 boks
Asparges 1 bunt
Bladpersille 1 neve
Hvis du lager karbonader fra bunn
karbonadedeig 400-800 g
Salt 1 ts
Pepper 1⁄2 ts
Potetmel 1⁄2 ss
Vann 1⁄2 dl
Fløtesaus
Smør 50 g
Oksekraft 3 dl
Hvetemel 2 ss
Fløte 2 dl
Salt & Pepper

Melkeprotein inkl laktose
Gluten

Se flere oppskrifter

Middagstips-Pasta-bolognese

Middag med kjøttdeig

Trenger du inspirasjon til middager med kjøttdeig? Her finner du mange gode oppskrifter, enten det er til hverdags eller til lørdagskosen.

Helgrillet indrefilet

Helgrillet indrefilet av storfe

Helgrillet indrefilet er sommer på sitt beste! Å grille en hel indrefilet er heller ikke så vanskelig som du kanskje tror. Beregn 150-200 gram kjøtt per person.

Gilde grillpølse med spansk tilbehør

Grillpølse med spansk tilbehør

Prøv denne enkle pølseretten med spansk tilbehør til kampen.

Gilde grillpolse med tyrkisk tilbehor

Grillpølse med tyrkisk tilbehør

Prøv denne enkle pølseretten med tyrkisk tilbehør. Rask og god mat, når du heller vi følge med på kampen.

Gilde grillpølse med fransk tilbehør

Grillpølse med fransk tilbehør

Prøv denne enkle pølseretten med ungarsk tilbehør til kampen. Rask og god mat, når du heller vi følge med på kampen.