Fremgangsmåte
1 Ovnsbakte poteter
Del poteter i båter og legg i en ildfast form. Ha over olje og smør, sitronsaft og salt og pepper. Stek i ovnen i ca 45 min på 200 grader.
2 Hjemmelaget Aioli
Lag aioli fra bunnen av eller kjøp en god ferdig i butikk hvis du ønsker det.
Visp eggeplommer med salt til de er lyse og tykke. Bruk en hurtigmikser. Bland inn sennep, og hvitløk og halvparten av sitronsaften. Spe forsiktig inn oljen mens du visper. Start med en t-skje og øk etter hvert. Smak til med resten av sitronsaften.
3 Lag tomatsausen
Finhakk løk og hvitløk. Surr det mykt i en gryte med litt olivenolje. Ha i krydder og la det stekes med noen minutter. Ha i tomater på boks, tomatpure og rødvin. La det koke opp og tilsett sukker, salt og pepper. La de koke på lav varme i minst 20 min. 5 minutter før servering har du i kjøttbollene og lar de koke med så de blir varme.
Server tapas bollene med aioli, ovnsbakte potetbåter, salat, manchego ost, spekeskinke og litt brød.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Til tomatsaus | ||
---|---|---|
Gilde "Slakterens beste kjøttboller" | 1 pakke | |
Gul løk | 1 stk | |
Hvitløk | 4 fedd | |
Olivenolje | 2 ss | |
Paprikapulver | 0,5 ss | |
Kajennepepper | 1 klype | |
Hermetiserte tomater | 1 boks | |
Tomatpurè | 3 ss | |
Rødvin | 1 dl | |
Hvitt sukker | 0,5 ts | |
Ovnsbakte poteter | ||
Poteter | 8 stk | |
Sitron (saften) | 0,5 stk | |
Olje | 4 ss | |
Smør | 2 ss | |
Salt & Pepper | ||
Aioli | ||
Eggeplomme | 4 stk | |
Sitronsaft | 1 ss | |
Dijonsennep | 1 ts | |
Finhakket hvitløksfedd | 2 stk | |
Olje | 4 dl | |
Salt & Pepper | ||
God ved siden av | ||
Manchego | 150 g | |
Spekeskinke | 80 g | |
Salat | 100 g |
Melkeprotein inkl laktose |
Egg |
Sennep |
Se flere oppskrifter
Tikka masala med kjøttkaker
Kjøttkaker i en indisk drakt du sansynligvis ikke har smakt før. Kjempegodt!
Jambalaya med kjøttpølse
Jambalaya er en kul amerikansk rett du bare må smake med Gildes kjøttpølser!
Bibimbap med karbonader
Skal du lage en ekte Bibimbapsaus trenger du Gochujang chilipaste fra Korea, den kan fås i asiatiske butikker – men det finnes gode alternativer i vanlig butikk som f.eks Sriracha.