Go to main content
Svenske kjøttboller med fløtesaus og potetmos

Svenske kjøttboller med fløtesaus og potetmos er en klassiker til middag! Lag kjøttbollene selv eller kjøp ferdige, svenske kjøttboller fra Gilde.

The current vote is 5 stars out of 5.
(2)
Kjottboller med flotesaus
40 minutter
Middels
4 personer

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

Skrell poteter og del dem opp i mindre biter. Kok de myke i saltet vann. Hvis du lager kjøttboller fra bunn kan du gjøre klar deigen nå.

Når potetene er ferdig kokt heller du av vannet og har i smør, melk og muskat. Mos potetene godt sammen. Smak til med salt og pepper. Husk å hold mosen varm uten å brenne den.

2 Hvis du lager kjøttboller fra bunn

Finhakk gul løk og ha den over i en bolle sammen med kjøttdeig, krydderet og vann. Bland alle ingrediensene godt før du lager små boller. Kjøp svenske kjøttboller fra Gilde for å gjøre retten mer lettvinn.

3 Kok opp brokkoli

Del opp brokkolien og kok den 2 minutter i saltet vann.

4 Lag fløtesaus

Smelt smør i en kjele, og visp inn melet. La jevningen bli gyllenbrun, under stadig omrøring. Spe inn kraften under omrøring og la det småkoke i 10 minutter. Ha i fløte og smak til med soyasaus, salt og pepper. Du kan også bruke fløtesaus fra Toro.

5 Stek kjøttboller og server

Kutt rødløk i båter. Stek kjøttbollene i litt smør i panna til de har fått litt mer farge og blitt varme. Hvis du lager kjøttbollene fra bunn stekes de brune ved middels varme i en stekepanne. Server med friske tyttebær eller tyttebærsyltetøy, rødløk og persille.

Vel bekomme, fra den norske bonden!

Fa526fp5p4

Svenske kjøttboller 800g

NYT

Du trenger
Gilde Svenske kjøttboller 800 g (1 pakke)
Hvis du vil lage hjemmelagde kjøttboller
Gilde kjøttdeig 800 g
Gul løk 1 stk
Salt 1 ts
Pepper 1 ts
Finhakket rosmarin 2 ts
Vann ca. 6 ss
Potetmos
Poteter 600 - 800 g
Smør 20 g
Helmelk 1,5 dl
Muskat 0,25 ts
Salt 0,5 ts
Pepper 0,5 ts
Fløtesaus (Toro kan også brukes)
Smør 2 ss
Hvetemel 2 ss
Oksekraft 4 dl
Fløte 1,5 dl
Soyasaus 1 ts
Salt & Pepper etter ønske
Tilbehør
Brokkoli 1 stk
Rødløk 1 stk
Tyttebær 1 dl
Persille

Melkeprotein inkl laktose
Gluten
Soya

Se også

Kjottpolse med pasta
Rating of this product is 5 out of 5.

Kjøttpølser med pasta

Kjøttpølser med pasta er en perfekt hverdagsmiddag som smaker godt, og er enkel og rask å lage!

Kjottkaker i brun saus
Rating of this product is 4.4 out of 5.

Kjøttkaker i brun saus med potet

Kjøttkaker i brun saus er en klassiker som nesten alle nordmenn har et varmt forhold til. Prøv denne tradisjonelle oppskriften fra den norske bonden!

Karbonadesmørbrød
Rating of this product is 4.67 out of 5.

Karbonadesmørbrød

Karbonadesmørbrød er en klassiker, enten det er snitter til selskaper eller bare en ekstra god lunsj. Prøv vår variant!