Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Skrell poteter og del dem opp i mindre biter. Kok de myke i saltet vann. Hvis du lager kjøttboller fra bunn kan du gjøre klar deigen nå.
Når potetene er ferdig kokt heller du av vannet og har i smør, melk og muskat. Mos potetene godt sammen. Smak til med salt og pepper. Husk å hold mosen varm uten å brenne den.
2 Hvis du lager kjøttboller fra bunn
Finhakk gul løk og ha den over i en bolle sammen med kjøttdeig, krydderet og vann. Bland alle ingrediensene godt før du lager små boller. Kjøp svenske kjøttboller fra Gilde for å gjøre retten mer lettvinn.
3 Kok opp brokkoli
Del opp brokkolien og kok den 2 minutter i saltet vann.
4 Lag fløtesaus
Smelt smør i en kjele, og visp inn melet. La jevningen bli gyllenbrun, under stadig omrøring. Spe inn kraften under omrøring og la det småkoke i 10 minutter. Ha i fløte og smak til med soyasaus, salt og pepper. Du kan også bruke fløtesaus fra Toro.
5 Stek kjøttboller og server
Kutt rødløk i båter. Stek kjøttbollene i litt smør i panna til de har fått litt mer farge og blitt varme. Hvis du lager kjøttbollene fra bunn stekes de brune ved middels varme i en stekepanne. Server med friske tyttebær eller tyttebærsyltetøy, rødløk og persille.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
![Fa526fp5p4](https://www.gilde.no/assets/productImages/_productImageRelated/3576306/fa526fp5p4.jpg)
Svenske kjøttboller 800g
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde Svenske kjøttboller | 800 g (1 pakke) | |
Hvis du vil lage hjemmelagde kjøttboller | ||
Gilde kjøttdeig | 800 g | |
Gul løk | 1 stk | |
Salt | 1 ts | |
Pepper | 1 ts | |
Finhakket rosmarin | 2 ts | |
Vann | ca. 6 ss | |
Potetmos | ||
Poteter | 600 - 800 g | |
Smør | 20 g | |
Helmelk | 1,5 dl | |
Muskat | 0,25 ts | |
Salt | 0,5 ts | |
Pepper | 0,5 ts | |
Fløtesaus (Toro kan også brukes) | ||
Smør | 2 ss | |
Hvetemel | 2 ss | |
Oksekraft | 4 dl | |
Fløte | 1,5 dl | |
Soyasaus | 1 ts | |
Salt & Pepper | etter ønske | |
Tilbehør | ||
Brokkoli | 1 stk | |
Rødløk | 1 stk | |
Tyttebær | 1 dl | |
Persille |
Melkeprotein inkl laktose |
Gluten |
Soya |
Se også
![Kjottpolse med pasta](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/Kjottpolse-med-pasta.jpg)
Kjøttpølser med pasta
Kjøttpølser med pasta er en perfekt hverdagsmiddag som smaker godt, og er enkel og rask å lage!
![Kjottkaker i brun saus](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/Kjottkaker-i-brun-saus.jpg)
Kjøttkaker i brun saus med potet
Kjøttkaker i brun saus er en klassiker som nesten alle nordmenn har et varmt forhold til. Prøv denne tradisjonelle oppskriften fra den norske bonden!
![Karbonadesmørbrød](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/Blings-med-karbonader-no028433.jpg)
Karbonadesmørbrød
Karbonadesmørbrød er en klassiker, enten det er snitter til selskaper eller bare en ekstra god lunsj. Prøv vår variant!