Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Skrell poteter og del dem opp i mindre biter. Kok de myke i saltet vann. Hvis du lager kjøttboller fra bunn kan du gjøre klar deigen nå.
Når potetene er ferdig kokt heller du av vannet og har i smør, melk og muskat. Mos potetene godt sammen. Smak til med salt og pepper. Husk å hold mosen varm uten å brenne den.
2 Hvis du lager kjøttboller fra bunn
Finhakk gul løk og ha den over i en bolle sammen med kjøttdeig, krydderet og vann. Bland alle ingrediensene godt før du lager små boller. Kjøp svenske kjøttboller fra Gilde for å gjøre retten mer lettvinn.
3 Kok opp brokkoli
Del opp brokkolien og kok den 2 minutter i saltet vann.
4 Lag fløtesaus
Smelt smør i en kjele, og visp inn melet. La jevningen bli gyllenbrun, under stadig omrøring. Spe inn kraften under omrøring og la det småkoke i 10 minutter. Ha i fløte og smak til med soyasaus, salt og pepper. Du kan også bruke fløtesaus fra Toro.
5 Stek kjøttboller og server
Kutt rødløk i båter. Stek kjøttbollene i litt smør i panna til de har fått litt mer farge og blitt varme. Hvis du lager kjøttbollene fra bunn stekes de brune ved middels varme i en stekepanne. Server med friske tyttebær eller tyttebærsyltetøy, rødløk og persille.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Svenske kjøttboller 800g
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde Svenske kjøttboller | 800 g (1 pakke) | |
Hvis du vil lage hjemmelagde kjøttboller | ||
Gilde kjøttdeig | 800 g | |
Gul løk | 1 stk | |
Salt | 1 ts | |
Pepper | 1 ts | |
Finhakket rosmarin | 2 ts | |
Vann | ca. 6 ss | |
Potetmos | ||
Poteter | 600 - 800 g | |
Smør | 20 g | |
Helmelk | 1,5 dl | |
Muskat | 0,25 ts | |
Salt | 0,5 ts | |
Pepper | 0,5 ts | |
Fløtesaus (Toro kan også brukes) | ||
Smør | 2 ss | |
Hvetemel | 2 ss | |
Oksekraft | 4 dl | |
Fløte | 1,5 dl | |
Soyasaus | 1 ts | |
Salt & Pepper | etter ønske | |
Tilbehør | ||
Brokkoli | 1 stk | |
Rødløk | 1 stk | |
Tyttebær | 1 dl | |
Persille |
Melkeprotein inkl laktose |
Gluten |
Soya |
Se også
Kjøttpølser med pasta
Kjøttpølser med pasta er en perfekt hverdagsmiddag som smaker godt, og er enkel og rask å lage!
Kjøttkaker i brun saus med potet
Kjøttkaker i brun saus er en klassiker som nesten alle nordmenn har et varmt forhold til. Prøv denne tradisjonelle oppskriften fra den norske bonden!
Karbonadesmørbrød
Karbonadesmørbrød er en klassiker, enten det er snitter til selskaper eller bare en ekstra god lunsj. Prøv vår variant!