Go to main content
Kjøttkaker i brun saus med potet

Kjøttkaker i brun saus er en klassiker som nesten alle nordmenn har et varmt forhold til. Prøv denne tradisjonelle oppskriften fra den norske bonden!

The current vote is 4 stars out of 5.
(5)
Kjottkaker i brun saus
30 minutter
Middels
4 personer

Fremgangsmåte

1 Skrell og kok poteter

Begynn med å skrell poteter. Kokes møre i litt saltet vann.

2 Lag ertestuing og saus

Tin erter og ha de i en bolle sammen med sitronsaft, salt og pepper. Ønsker du litt fløte i kan du ha i det. lag sausen etter anvisning på pakken.

3 Stek kjøttkakene og server

Varm en panne med litt smør og stek kjøttkakene varme i ca. 5 min på hver side.

Server kjøttkakene med nykokt potet, ertestuing, saus og tyttebærsyltetøy. Topp med litt rosmarin og grovkvernet pepper.

Vel bekomme, fra den norske bonden!

TIPS!

Ønsker du å lage kjøttkakene fra bunn? Prøv vår oppskrift på hjemmelagde kjøttkaker ved å klikke her.

Hmngspjqa7

Kjøttkaker 800g

NYT

Du trenger
Gilde kjøttkaker 800 g
Smør til steking
Poteter 600 g
Brun saus (ferdig) 1 pk
Tyttebærsyltetøy 2 dl
Kvister med rosmarin til servering
Ertestuing
Grønne erter 1 pose (frosne)
Sitronsaft 3 ss
Salt & Pepper

Melkeprotein inkl laktose
Gluten

Se også

Kjottpolse med pasta
Rating of this product is 5 out of 5.

Kjøttpølser med pasta

Kjøttpølser med pasta er en perfekt hverdagsmiddag som smaker godt, og er enkel og rask å lage!

Kjottboller med flotesaus
Rating of this product is 4.5 out of 5.

Svenske kjøttboller med fløtesaus og potetmos

Svenske kjøttboller med fløtesaus og potetmos er en klassiker til middag! Lag kjøttbollene selv eller kjøp ferdige, svenske kjøttboller fra Gilde.

Karbonadesmørbrød
Rating of this product is 4.67 out of 5.

Karbonadesmørbrød

Karbonadesmørbrød er en klassiker, enten det er snitter til selskaper eller bare en ekstra god lunsj. Prøv vår variant!