Fremgangsmåte
1 Skrell og kok poteter
Begynn med å skrell poteter. Kokes møre i litt saltet vann.
2 Lag ertestuing og saus
Tin erter og ha de i en bolle sammen med sitronsaft, salt og pepper. Ønsker du litt fløte i kan du ha i det. lag sausen etter anvisning på pakken.
3 Stek kjøttkakene og server
Varm en panne med litt smør og stek kjøttkakene varme i ca. 5 min på hver side.
Server kjøttkakene med nykokt potet, ertestuing, saus og tyttebærsyltetøy. Topp med litt rosmarin og grovkvernet pepper.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
TIPS!
Ønsker du å lage kjøttkakene fra bunn? Prøv vår oppskrift på hjemmelagde kjøttkaker ved å klikke her.
Kjøttkaker 800g
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde kjøttkaker | 800 g | |
Smør | til steking | |
Poteter | 600 g | |
Brun saus (ferdig) | 1 pk | |
Tyttebærsyltetøy | 2 dl | |
Kvister med rosmarin | til servering | |
Ertestuing | ||
Grønne erter | 1 pose (frosne) | |
Sitronsaft | 3 ss | |
Salt & Pepper |
Melkeprotein inkl laktose |
Gluten |
Se også
Kjøttpølser med pasta
Kjøttpølser med pasta er en perfekt hverdagsmiddag som smaker godt, og er enkel og rask å lage!
Svenske kjøttboller med fløtesaus og potetmos
Svenske kjøttboller med fløtesaus og potetmos er en klassiker til middag! Lag kjøttbollene selv eller kjøp ferdige, svenske kjøttboller fra Gilde.
Karbonadesmørbrød
Karbonadesmørbrød er en klassiker, enten det er snitter til selskaper eller bare en ekstra god lunsj. Prøv vår variant!