Fremgangsmåte
1 Skrell og kok poteter
Begynn med å skrell poteter. Kokes møre i litt saltet vann.
2 Lag ertestuing og saus
Tin erter og ha de i en bolle sammen med sitronsaft, salt og pepper. Ønsker du litt fløte i kan du ha i det. lag sausen etter anvisning på pakken.
3 Stek kjøttkakene og server
Varm en panne med litt smør og stek kjøttkakene varme i ca. 5 min på hver side.
Server kjøttkakene med nykokt potet, ertestuing, saus og tyttebærsyltetøy. Topp med litt rosmarin og grovkvernet pepper.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
TIPS!
Ønsker du å lage kjøttkakene fra bunn? Prøv vår oppskrift på hjemmelagde kjøttkaker ved å klikke her.
![Hmngspjqa7](https://www.gilde.no/assets/productImages/_productImageRelated/3180942/hmngspjqa7.jpg)
Kjøttkaker 800g
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde kjøttkaker | 800 g | |
Smør | til steking | |
Poteter | 600 g | |
Brun saus (ferdig) | 1 pk | |
Tyttebærsyltetøy | 2 dl | |
Kvister med rosmarin | til servering | |
Ertestuing | ||
Grønne erter | 1 pose (frosne) | |
Sitronsaft | 3 ss | |
Salt & Pepper |
Melkeprotein inkl laktose |
Gluten |
Se også
![Kjottpolse med pasta](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/Kjottpolse-med-pasta.jpg)
Kjøttpølser med pasta
Kjøttpølser med pasta er en perfekt hverdagsmiddag som smaker godt, og er enkel og rask å lage!
![Kjottboller med flotesaus](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/Kjottboller-med-flotesaus.jpg)
Svenske kjøttboller med fløtesaus og potetmos
Svenske kjøttboller med fløtesaus og potetmos er en klassiker til middag! Lag kjøttbollene selv eller kjøp ferdige, svenske kjøttboller fra Gilde.
![Karbonadesmørbrød](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/Blings-med-karbonader-no028433.jpg)
Karbonadesmørbrød
Karbonadesmørbrød er en klassiker, enten det er snitter til selskaper eller bare en ekstra god lunsj. Prøv vår variant!