Fremgangsmåte
1 Start med å sylte rødløk
Kok opp sukker, vann og eddik. La sukkeret smelte og trekk kjelen til siden. Skjær rødløk i ringer og la de trekke 10 min i laken. Sil av vannet.
2 Slik gjør du videre
Skrell og del opp gulrøtter i mindre biter. Kok de møre i lettsaltet vann. Smelt smør i en kasserolle og ha i mel. Pisk sammen og tilsett mel og fløte. La det koke opp og bli litt tykt. Ha i gulrøtter og smak til med salt og pepper.
3 Stek kål og kjøttkakene
Stek grønnkålen i litt olje i en steke panne til det blitt litt mykt. Stek Gilde kjøttkaker i litt smør i en stekepanne på middels temperatur, ca. 5 min på var side. Server kjøttkakene med gulrotstuing, syltet rødløk og pannestekt grønnkål. Ripsgele og timian som tilbehør!
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Kjøttkaker 800g
Syltet rødløk | ||
---|---|---|
Rødløk | 2 stk | |
Hvitt sukker | 1 dl | |
Eddik | 1 dl | |
Vann | 2 dl | |
Du trenger | ||
Gilde kjøttkaker | 1 pk | |
Gulrøtter | 500 g | |
Smør | 30 g | |
Hvetemel | 2 ss | |
Helmelk | 1 dl | |
Salt & Pepper | ||
Grønnkål | 75 g | |
Timian | 1 stk |
Melkeprotein inkl laktose |
Gluten |
Se flere oppskrifter
Gilde Karbonadesandwich
Denne sandwichen blir det kamp om! Prøv Gilde-kokken Birger sin oppskrift!
Kjøttpølser med pasta
Kjøttpølser med pasta er en perfekt hverdagsmiddag som smaker godt, og er enkel og rask å lage!
Kjøttkaker i brun saus med potet
Kjøttkaker i brun saus er en klassiker som nesten alle nordmenn har et varmt forhold til. Prøv denne tradisjonelle oppskriften fra den norske bonden!
Karbonadesmørbrød
Karbonadesmørbrød er en klassiker, enten det er snitter til selskaper eller bare en ekstra god lunsj. Prøv vår variant!
Karbonader i pitabrød
Karbonader i pitabrød er kanskje ikke det første man tenker på til middag, men vi lover at det er veldig godt og enkelt å lage!