Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Ha poteter og hvitløk delt på midten i en ildfast form. Ha over olje, salt og pepper. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 35 min.
2 Stek sopp og kjøttkaker
Del opp kantareller og stek de gyldne i en stekepanne. Ha i litt fersk finhakket rosmarin. Hell over fløte og smak til med salt og pepper. La det småkoke i 5 minutter så det tykner litt. Stek Gilde kjøttkaker i litt smør i en stekepanne på middels temperatur, så de blir gjennomvarme.
3 Server
Server Kjøttkakene med kantarellstuing, poteter og rørte tyttebær. Topp gjerne med litt ekstra rosmarin.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Kjøttkaker 800g
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde kjøttkaker | 1 pk | |
Små poteter | 600 g | |
Hvitløksfedd | 4 stk | |
Kantareller | 200 g | |
Smør | 20 g | |
Rosmarin | 1 neve | |
Kremfløte | 1 dl | |
Tyttebærsyltetøy | 1,5 dl |
Melkeprotein inkl laktose |
Se flere oppskrifter
Gilde Karbonadesandwich
Denne sandwichen blir det kamp om! Prøv Gilde-kokken Birger sin oppskrift!
Kjøttpølser med pasta
Kjøttpølser med pasta er en perfekt hverdagsmiddag som smaker godt, og er enkel og rask å lage!
Kjøttkaker i brun saus med potet
Kjøttkaker i brun saus er en klassiker som nesten alle nordmenn har et varmt forhold til. Prøv denne tradisjonelle oppskriften fra den norske bonden!
Karbonadesmørbrød
Karbonadesmørbrød er en klassiker, enten det er snitter til selskaper eller bare en ekstra god lunsj. Prøv vår variant!
Karbonader i pitabrød
Karbonader i pitabrød er kanskje ikke det første man tenker på til middag, men vi lover at det er veldig godt og enkelt å lage!