Kjøttpølser kler litt sødme og hva er vel bedre enn søtpotemos? Dette smaker nydelig en kald høstdag etter tur i skogen – eller på en helt vanlig onsdag når du vil overraske med noe godt!
Fremgangsmåte
1
Slik gjør du
Skrell søtpotet og del i biter. Kok de møre i lettsaltet vann.
2
Tilbered gulrøtter
Skrell og del gulrøtter i to på langs og kok de i 10 min før du har de i en stekepanne sammen med smør og finhakket hvitløk. Stek de lett og ha i appelsinjuice. Kok opp og skru ned på lav varme og la gulrøttene bli karamellisert i den deilige appelsinjuicen.
3
Lag søtpotetmos
Mos søtpotet med litt smør og ha i saften fra appelsin, salt og pepper.
4
Stek pølsene
Snitt pølsene og stek de i smør. Server med søtpotetmos og karamelliserte gulrøtter og timian. Rør sammen rømmedressingen og du har et smakfullt måltid.
Tips! Ønsker du litt salt til er smuldret fetaost godt å toppe med.