Fremgangsmåte
1 Tilbered fårikål
Start med å dele hodekålen i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte. La kjøtt være første lag og legg kjøttet med fettsiden ned. Beregn ca. 400 gram fårikålkjøtt av lam fra Gilde per person. Gildes fårikålkjøtt ble akkurat testvinner i Dagbladets test av årets fårikål!
Pudre lett med litt mel mellom lagene og ha over salt og hel pepper.
Om du ønsker å avansere i smak kan du ha i delte persillerøtter og grovhakket hvitløksfedd.
2 Kok opp og la fårikålen trekke
Hell på 4 dl vann i gryta. Kok så opp, og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt.
Trekke- / koketid på fårikål er 2-3 timer. Når kjøttet slipper beinet er det klart.
3 Lag tilbehør
Et godt tilbehør til fårikål er urtesmør. Lag urtesmør ved å røre sammen smør, grovhakket timian, sitronsaft, salt og pepper. Til urtesmøret kan du koke noen poteter eller ha det på en brødskive.
Nå gjenstår det bare å nyte en deilig høstmiddag! Vel bekomme, fra den norske bonden.
![Nlnupststc](https://www.gilde.no/assets/productImages/_productImageRelated/3177538/nlnupststc.jpg)
Lam Fårikålkjøtt 2,3kg
Du trenger | ||
---|---|---|
Fårikålkjøtt | 1,6 kg | |
Hodekål | 1,5 kg | |
Hele pepperkorn | 2 ts | |
Laurbærblad | 3 stk | |
Mel | 2 ss | |
Vann | 4 dl | |
Salt | 2 ts | |
Persillerot | 2 stk | |
Hvitløksfedd | 6 stk | |
Urtesmør | ||
Smør | 4 ss | |
Timian | 1 neve | |
Sitronsaft | 0,5 stk | |
Salt & Pepper | ||
Rugbrød |
Gluten |
Melkeprotein inkl laktose |
Se flere oppskrifter
![Lammelar med chevrepanacotta](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/Lammelar-med-chevrepanacotta.jpg)
Oppskrifter med norsk lam fra Gilde
Lam fra Gilde er i verdensklasse når det kommer til smak og kvalitet! Lammelår, koteletter, fårikål og lammestek. Her finner du oppskrifter til påskelam og andre oppskrifter for hele året.
![Pinnekjøtt](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/Pinnekjøtt.jpg)
Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter
Pinnekjøtt med godt tilbehør er den vanligste julematen på Vestlandet, og har lange tradisjoner i julen. Dette er en oppskrift på klassisk pinnekjøtt med vossakorv og kålrabistappe. Beregn ca. 400-500…
![Pinnekjott med jordskokk og potetgrateng no025675](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/Pinnekjott-med-jordskokk-og-potetgrateng-no025675.jpg)
Pinnekjøtt med jordskokk- og potetgrateng
Selv om denne retten tar 3 timer å lage er det bare ca. 35 minutter med forberedelser. Beregn alltid 500g pinnekjøtt per person.
![Pinnekjottpizza](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/pinnekjottpizza.jpg)
Pinnekjøttpizza med juletopping
Hvor deilig er det ikke med pizza i romjulen? Her har du en variant der du kan bruke restene av pinnekjøttet til topping sammen med friskt granateple. Denne retten kan ta opp til 1 time å lage dersom…
![Ovnsgrillet pinnekjott crispy lamb med spro gronnsaker i pannekaker no025681](https://www.gilde.no/assets/images/_mediumArticle/3207378/Ovnsgrillet-pinnekjott-crispy-lamb-med-spro-gronnsaker-i-pannekaker-no025681.jpg)
Ovnsgrillet pinnekjøtt med sprø grønnsaker
I denne retten bruker du rester av pinnekjøtt. Lompene finner du i frysedisken i butikken. Alternativt kan du bruke små tortillas.