Fremgangsmåte
1 Lag kjøttsausen
Sett ovnen på 200 grader. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Varm olje i en stekepanne og stek løken sammen med kjøttdeigen. Ha i urter, tomatpure og tomater på boks. Smak til med salt og pepper. La det småkoke i 15 min.
2 Lag bechamelsausen
Smelt smøret i en gryte. Pisk ned melet og rør godt sammen. Ha i melken litt etter litt. La det småkoke til det tykner. Tilsett halvparten av osten, og ha i krydder og salt.
3 Legg ingrediensene lagvis i en form
Legg lasagneplater, kjøttsaus og bechamelsaus i tre lag. Bruk en stor ildfastform med høy kant. Husk å avslutte med et lag lasagneplater, bechamelsaus og resten av osten.
4 Stek i ovnen
Stek i ovnen i ca. 40 min og la den hvile 10 min før servering. Nå gjenstår det bare å nyte en nydelig, litt sunnere lasagne. Smaker godt med litt frisk salat med balsamico inntil!
Kjøttsaus | ||
---|---|---|
Gilde kjøttdeig | 400 g | |
Hvitløksfedd | 3 stk | |
Gul løk | 1 stk | |
Olje | 1 ss | |
Tørket oregano | 0,5 ss | |
Tomatpurè | 4 ss | |
Vann | 1 dl | |
Salt & Pepper | ||
Finhakkede tomater (boks) | 1 boks | |
Bechamelsaus | ||
Smør | 100 g | |
Hvetemel | 1 dl | |
Melk | 7 dl | |
Revet ost | 200 g | |
Muskat | 0,5 ts (revet) | |
Salt | 1 klype | |
Øvrige ingredienser | ||
Pasta, tørr | 1 pk (lasagne plater) | |
Salat |
Melkeprotein inkl laktose |
Gluten |
Se flere oppskrifter
Klassisk pasta med italienske kjøttboller
En ekte italiensk klassiker med våre beste kjøttboller noensinne! Oppskriften er laget av norges kokkelandslag.
Spagetti med italienske kjøttboller og tomatsaus
Vi har laget våre beste kjøttboller noensinne! Grovkverna og krydra til perfeksjon.
Pizza med pepperoni og skinke
Pizza med pepperoni og skinke er en klassiker det er vanskelig å ikke elske. Ikke minst er den enkel!
Pasta carbonara
Pasta carbonara er en nydelig og enkel middagsrett. Det finnes flere varianter, men denne oppskriften lages med deilig norsk bacon og parmesan. Et godt middagstips dersom du skal kose deg litt ekstra.