Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Begynn med å lage pasta. Her har du oppskriften på en hjemmelaget pasta, men du kan gjerne kjøpe ferdig pasta på butikken for å spare tid.
Start med å lage en bolle med melet og saltet. Tilsett eggene i midten av melbollen, og rør med en gaffel slik at alle plommene og hviten blandes sammen. Rør litt og litt i kantene slik at du blander melet litt og litt inn. Når det begynner å bli en klissete deig starter du å kna med hendene for å blande inn resten av melet.
kna deretter deigen i 4-5 min når alt melet har bladet seg. La deigen hvile innpakket i plasfolie i kjøleskap i 15 min.
Når deigen er ferdig hvilt, deler du den opp i 3 emner. Rull hvert emne gjennom en pastamaskin til de er tynne men ikke for tynne.
Sett deretter på delen som lager pastastrimler som følger med pastamaskinen og ruller pasta arkene gjennom denne. Rull slik at de er 10cm lange strimler og klipp deigen.
Legg emner på 100g på et steke brett med litt mel på. Sett på en kjele med vann, salt og litt oliven olje. Når vannet koker, dropper du pastaen i vannet. La pastaen koke i 2-3 minutter.
2 Lag pastasaus
Grovtkutt tomat og sjalottløk og finkuttet hvitløk.
Sett på en kjele med litt oliven olje i. Tilsett tomat, sjalottløk, hvitløk og tomatpure og la det surre i ca. 2 minutter.
Tilsett så vann og hvitvin til det nesten dekker grønnsakene i kjelen. Sett på lokk og la dette småputre i 20 minutter.
Når blandingen har kokt i ca. 20 minutter kjører du blandingen med en stavmixer i kasserollen. Smak til med salt, pepper og sherry eddik.
Visp inn noen terninger med smør helt på slutten.
3 Lag tørket tomat
kutt cherrytomatene i to. Legg de på et stekebrett.
Dryss litt oliven olje, sherry eddik, salt og pepper over disse, før du setter de inn i ovnen på 120 grader i 30 min.
4 Stek kjøtbollene
Stek kjøttbollene til de er gjennomvarme og har fått en fin stekeskorpe.
Legg de sammen med tomatsausen.
5 Servér
Start med å legge pasta i en dyp tallerken. Topp med tomatsausen og kjøttbollene.
Avslutt med noen soltørkede tomater, danderes med noen basilikumblader og parmesan.
Vel bekomme, fra det norske kokkelandslaget og den norske bonden!
Til pasta | ||
---|---|---|
Mel | 250 g (Tipo 00) | |
Salt | 0,5 ts | |
PRIOR egg | 2 stk | |
Eggeplomme | 2 stk | |
Tomatsaus | ||
Cherrytomater | 100 g | |
Sjalottløk | 1 stk | |
Hvitløksfedd | 1 stk | |
Tomatpurè | 1 ts | |
Vann | ||
Hvitvin | ||
Sherryeddik | ||
Salt & Pepper | Mengde etter ønske | |
Tørket tomat | ||
Cherrytomater | 100 g | |
Olivenolje | ||
Salt & Pepper | ||
Kjøttboller | ||
Gilde kjøttboller | 400 g (1 pakke) |
Gluten |
Egg |
Flere oppskrifter fra kokkelandslaget
Umamigryte med kjøttboller
Umamigryte med kjøttboller, sopp og potet laget av norges kokkelandslag.
Wrap med kjøttboller, sopp og karamellisert løk
Denne oppskriften er laget av kokkelandslaget med våre beste kjøttboller noensinne.
Gryte med italienske kjøttboller og parmesan
Denne oppskriften er laget av det norske kokkelandslaget med våre beste kjøttboller noensinne.